(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is dat er bij de politie een anonieme melding binnenkwam, want anders was deze kwekerij in Hulshorst vast niet ontdekt, ondanks de enorme afmetingen ervan. Het ‘hok’ was namelijk goed verstopt achter een verborgen luik, en bestond uit meerdere kweekruimtes. Neem gerust een kijkje want we hebben beeldmateriaal genoeg, met dank aan de agenten van korps Nunspeet.

Voor het verhaal achter de enorme kwekerij moeten we afdalen. En dan niet naar het zuiden maar letterlijk naar beneden, onder de grond van het dorpje Hulshorst. Daar vond de politie afgelopen dinsdag 28 juli en naar aanleiding van – het zal eens niet zo zijn – een anonieme tip, een enorme kweekruimte achter dit luik in de schuur van een woning aan de Harderwijkerweg.

De agenten ter plaatse kwamen al snel bij het luik uit, want er liep vanuit de bijbehorende woning een (waarschijnlijk dikke) stroomkabel naar de schuur. Door die kabel stroomde overigens gestolen energie, maar dat even terzijde.
Uiteraard volgden de dienders de kabel verder naar beneden, alwaar ze de volgende enorme wietkwekerij ontdekten. De plantage bestond namelijk uit een lange gang die toegang gaf tot meerdere kweekruimtes en grote reservoirs met voedingswater. In slechts één van de kweekruimtes stonden op het moment ook daadwerkelijk wietplanten. En het moet gezegd, die stonden er prachtig bij!

Jammer van die anonieme tip dus, want de kwekers van dit verhaal hadden hun zaakjes best goed voor elkaar zo te zien. Afgezien van de 6 gevonden illegale wapens, die wij als vredelievende cannabisliefhebbers dan weer wat minder kunnen waarderen, boerden de bewoners (die uiteraard zijn aangehouden) best goed daar in Hulshorst. Er werden namelijk twee auto’s, waaronder het mooie karretje hieronder, en een groot geldbedrag in beslag genomen.

[Foto’s: Politie Nunspeet]
(advertenties)