(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eerlijk gezegd dachten wij altijd aan een flauwe grap van minderjarige buurkinderen; briefjes die mensen in de bus krijgen waarin gevraagd wordt of ze een ruimte beschikbaar hebben voor wietteelt. Uiteraard met de belofte dat de verhuurder daar veel geld mee kan verdienen. Maar ze bestaan echt en dankzij het fameuze RTV Zulthe kunnen we nu zo’n bedelbrief laten zien. En dat is lachen joh!

Nachtelijke post voor mensen met een grote schuur

Onder de verontrustende kop ‘Inwoners Westerkwartier ontvingen wietbrieven: ‘Het klinkt verleidelijk, maar het ruïneert je leven’ bericht RTV Zulthe maandag over de bedelbrieven. Zulthe is een streek gelegen tussen de dorpen Roden en Nietap in de provincie Drenthe, voor wie het niet wist.

Een inwoner van Westerkwartier vertelt anoniem over de brief van ene Rudie. ‘De brief werd ‘s avonds of ‘s nachts bezorgd. ‘s Ochtends haalde ik hem samen met de krant uit de brievenbus, hij zat keurig in een envelop. Wij wonen tamelijk afgelegen en ik vermoed dat de brief met de auto is gebracht, maar ik heb niets gehoord die nacht.’ Hij zegt dat er bij meerdere buurtbewoners zo’n schitterend schrijfsel in de bus viel, allemaal op adressen met een grote schuur.

Het briefje van Rudie

Uiteraard is de insteek van het artikel op de website van RTV Zulthe niet bepaald positief. Zo zegt Harry Musch, teamchef Westerkwartier van de politie Noord Nederland: ‘Als je met dit soort lieden in zee gaat, word je een crimineel circuit ingetrokken waar je niet meer uitkomt. Het ruïneert je leven.’

Welja, vervolgens wordt de hele war on drugs-riedel opgevoerd, van ondermijning en criminaliteit tot milieuoverlast, enorme schulden en het sluiten van woningen, of grote schuren. Dat verhaal kennen we onderhand wel, dus dat slaan we over. Want wij ondermijners van Nederland willen ook wel eens lachen en dat kan dus prima met het briefje van Rudie, die overigens zo aardig is om ook zijn 06-nummer te geven. Komt ie!

Dat willen wij best hoor, duizenden euro’s verdienen inde 10 week (“verdiend u” is trouwens met een t en niet met een d Rudie). Maar zonder dollen, Rudie is nog niet gepakt door de politie by the way, dus je kunt ‘m nog steeds sms-en…

[openingsbeeld: Oleksii.1994/Shuttterstock]
(advertentie)