(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat te doen met alle shit die overblijft nadat je weer een plantencyclus succesvol hebt afgerond in je binnenruimte? Die vraag is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Regelrecht je vuilniszakken met afval ergens in de ‘vrije natuur’ plempen kan sowieso niet. Maar ook als je besluit netjes je restmaterialen in de ondergrondse container te gooien, kan het faliekant fout gaan. Vraag dat maar aan deze twee Arnhemmers!

Wat doen we na het knippen met wat we overhouden?

Potten, potgrond, folie, lege jerrycans, stengels/bladeren en eventueel nog wat versleten lampen, filters en ventilatoren… na twaalf weken kweken is dat soms de bijoogst waar je natuurlijk vanaf wilt. Toch is het dat niet altijd even gemakkelijk, ervan uitgaande dat we dus niet de zooi zomaar ergens buiten kiepen.

Over naar Arnhem, waar de wijkagenten van Malburgen-Oost donderdagmiddag zagen dat twee mannen vanuit een busje vuilniszakken in een ondergrondse container dumpten, zo schrijven ze op hun Instagram.

Normaal gesproken zouden ze daarvoor een welgemeend compliment moeten krijgen – “Brave, nette burgers!” – maar ‘al snel werd duidelijk dat het om afval van een hennepkwekerij ging’, vervolgen de wijkagenten.

Ga je netjes naar de vuilcontainer is het weer niet goed…

Van nette burger naar ondermijnende drugscrimineel

En als je het waagt om bij wet verboden plantjes te kweken, of het restafval van een net afgeronde kweekcyclus met verboden plantjes netjes in de vuilcontainer te gooien, dan ben je ineens een ondermijnende drugscrimineel. Zo gaat dat in een beschaafd land natuurlijk, ook op de Wikkestraat in Arnhem.

De opruimende wiettelers werden daarom fluks gearresteerd ‘op verdenking van het vervaardigen van softdrugs’, zoals ze (de politie vooral) die verboden plantjes met een verschrikkelijk woord ook wel noemen. Helaas voor de twee ongelukkige nette wietkwekers – een 32-jarige man uit Arnhem en een bewoner van een huis aan de Wijenburglaan in Presikhaaf – stopte de ellende niet met hun aanhouding.

Van de vuilcontainer naar de huizen (wietkwekerijen)

De wouten gingen namelijk verder zoeken in de huizen van de potgrondverplaatsers in genoemde Arnhemse wijk Presikhaaf. En ja hoor, daar op de Weijenburglaan trof de politie in twee woningen twee wietkwekerijen aan, waarvan er eentje ‘niet meer in werking was’ – dat zal die van die vuilniszakken dus wel geweest zijn.

In de andere kwekerij stonden echter nog wel tweehonderd wietplanten, onwetend van het definitieve noodlot dat hen deze donderdag boven het hoofd hing. Dagblad De Gelderlander meldt over de zaak dat er bij deel 2 van deze politieactie nog eens 2 plantenvrienden zijn gearresteerd. En nog meer onheil wordt niet uitgesloten, aangezien de politie afsluit met de mededeling dat ‘het onderzoek nog loopt en meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten’.

Moraal van dit verhaal: Rij toch vooral ’s avonds als het donker is naar de vuilcontainer en niet op klaarlichte dag (te meer daar wij in het donker hoogst zelden wijkagenten in de wijk zien 😉

[openingsbeeld: Blablo101/Shutterstock]
(advertentie)