(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals bekend mag het gerust wat kosten die war on drugs. Ook in Groot-Brittannië houden ze nog altijd stug vast aan een cannabisverbod en denken ze dat ‘drugs’ door een harde aanpak uit de moderne maatschappij te verbannen zijn. Pretty stupid indeed, zeker als je ziet hoeveel mensen en manuren er blijkbaar nodig zijn voor de Essex Police om één wiethok te slopen…

Een tragische kwestie van bevel is bevel

Ook aan de overkant van de Noordzee worden politiemensen betaald met belastinggeld van de gewone man. Dat die gewone man (en gewone vrouw) al lang in grote meerderheid voor legale cannabis zijn dondert niet. Bevel is nu eenmaal bevel, en de Britse narcoticawet schrijft voor dat bepaalde planten niet alleen verboden zijn maar zelfs levensgevaarlijk. Inderdaad, dat gaat over wietplantjes.

Toch blijft het regelrecht stuitend om te zien hoeveel moeite er door de autoriteiten wordt gedaan om de maatschappij te zuiveren van verboden planten en/of verboden substanties (noem het drugs). Als ze hetzelfde nu eens deden met betrekking tot overvallers, inbrekers, verkrachters, geweldsplegers, zedendelinquenten, fraudeurs en terroristen dan zou de maatschappij pas écht veiliger, mooier en plezieriger zijn.

Maar nee hoor, planten vormen de grootste bedreiging en slurpen daarom het merendeel van politiebudget en -mankracht op, ook in Groot-Brittannië.

Dankzij een inbraakmelding is er van wat je hier op de foto ziet niks meer over…

Inbraakmelding leidt politie naar grote wietplantage

Neem dit voorval in Witham, een plaats met 25.000 inwoners in het Engelse graafschap Essex. Daar werd de politie in de vroege uurtjes van donderdag 28 april gebeld door iemand die een inbraak rapporteerde. Bij een industriepand aan Moss Road zou een ‘dakhaas’ met zijn nachtelijke professie bezig zijn, reden voor de plaatselijke politie om direct uit te rukken.

Ter plekke zag men inderdaad een ingeslagen ruit. Van een inbreker was in de verste verte niets te bekennen, maar oh wat een toeval: binnen in het pand draaide een wietkwekerij met 900 planten! Nee, wij zeggen niet dat het “inbrekersbelletje” verzonnen is en er gewoon een human rat een wietmelding deed bij de politie… we zouden niet durven.

Feit is dat de politie, in deze zaak vertegenwoordigd door sergeant Andy Christian van het Braintree Community Policing Team, nogal onder de indruk is van de eigen prestatie (let wel; we hebben het nog steeds over planten hier). Citaatje: This is a significant cannabis factory in an industrial premises which has clearly been converted inside for the purpose. Our officers have seized around 900 cannabis plants and a large amount of bud.’

Nee, hier wordt geen nucleair afval opgeruimd door de mannen/vrouwen in witte pakken maar wietplantjes…

Dagenlange 24/7 operatie

Hoeveel kilo bud en of dat nou echt ‘veel’ is, dat weten we niet want dat vertellen de cops er gemakshalve niet bij. Wel leren we dat het oprollen van een wiethok met 900 planten nogal een uitgebreid ding is in Engeland.

Wat heet. ‘De agenten hebben reeds twee dagen op de plek doorgebracht en ze zullen er ook de rest van het weekend nog bezig zijn met het ontmantelen van de enorme hoeveelheid kweekapparatuur en het versnipperen van de planten en toppen die klaarliggen voor vernietiging’. Aldus de sergeant van dienst afgelopen zaterdag op Facebook.

Kom ook bij de politie werken, das leuk man!

Maar bij vier (!) dagen lang planten en lampen slopen blijft het niet qua kostenplaatje. Sergeant Andy Christian: ‘Ondertussen hebben we ook agenten ter plekke die de crime scene 24 uur per dag bewaken, totdat alles is opgeruimd.’

Namens alle Britse belastingbetalers: bedankt weer jongens!

(advertentie)