(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het conservatieve parlementslid en minister van drugszaken Victoria Atkins mag niet langer praten over de belangrijkste drugs van allemaal: cannabis. Ze is tot over haar oren verwikkeld in een stinkend zaakje. Terwijl de minister fel tegen legalisering is, staat haar man namelijk aan het hoofd van de grootste legale mediwiet-kwekerij van Groot-Brittannië, iets wat de minister ‘vergeten was’ te melden toen ze aantrad…

Man van drugsminister kweekt legaal mediwiet

Het moet een lastig persbericht zijn geweest voor de voorlichters van The Home Office. Hoe leg je aan het volk uit dat de minister die over drugszaken gaat niet langer over cannabis mag praten? Feit is in ieder geval dat de conservatieve Victoria Atkins zich niet langer mag uitspreken over cannabis, iets dat ze tot nu toe in felle bewoordingen deed TEGEN wiet.

Maar dat de hypocrisie nooit ver weg is in cannabisland, bewijst het feit dat haar echtgenoot Paul Kenward al die tijd dat zij drugsminister is werkt als managing director van British Sugar. En die maken meer dan suiker alleen, want het bedrijf heeft sinds 2016 een licentie om op ruim 9 hectare (!) medicinale wiet te kweken op een locatie in Wissington, Norfolk. Het is daarmee de grootste legale wietplantage van heel Groot-Brittannië.

Wiet bestemd voor epilepsiemedicijn in de VS

De wiet uit Norfolk is bestemd voor de productie – door het bedrijf GW Pharmaceuticals – van het cannabismedicijn epidiolex. Extra wrang voor alle Britten die ook graag cannabis als medicijn willen: het epilepsiemiddel is uitsluitend bestemd voor de markt in de VS!

Drugsminister en fel tegenstander van legalisering Victoria Atkins moet voortaan haar mond houden over wiet…

Pretty sick dus dat mevrouw Atkins – parlementslid voor Louth and Horncastle en minister van drugszaken in het kabinet van premier May – steevast en luidkeels haar afkeer van hervorming van het cannabisbeleid in Groot-Brittannië verkondigt. In de verklaring van The Home Office (het ministerie van Binnenlandse Zaken zeg maar) lezen we dat de minister zich nu ‘vrijwillig terugtrekt van het beleid of beslissingen ten aanzien van cannabis’.

‘Belachelijke belangenverstrengeling’

Vrijwillig my ass. Activisten in de UK die strijden voor legalisering van (medicinale) wiet zijn niet overtuigd van het spreekverbod en eisen dat minister Atkins helemaal afstand doet van het ministerie. Tegen de krant The Daily Mail zegt Peter Reynolds van lobbygroep Clear: ‘Vanzelfsprekend is dit een belachelijke belangenverstrengeling’.

Reynolds: ‘Sinds november 2017 zijn er een dozijn gelegenheden geweest waarin zij over cannabis gesproken heeft. Ze had nooit benoemd mogen worden als een minister. Ik ben er zeker van dat zij een erg bekwame vrouw is maar dit is duidelijk een conflict van belangen. Ze heeft een extreem standpunt, ze praat over cannabis alsof het een extreem gevaarlijke drug is die ellende veroorzaakt in gemeenschappen en die geen medicinale waarde heeft.’

 

Politieminister neemt taken Atkins over

En dat terwijl manlief Paul dus goed geld verdient aan de – door dezelfde overheid goedgekeurde – productie van medicinale cannabis. Die functie van Victoria’s man had ze bij haar aanstelling moeten melden, maar dat heeft de minister dus niet gedaan. Terwijl de regel helder is: als een naast familielid een invloedrijke rol heeft die in relatie staat tot de ministerspost móet die gemeld worden.

Tegenover de beroemde krant The Times spreekt Steve Moore, namens de drugsdenktank Volteface, duidelijke taal. ‘Het medicinale gebruik van cannabis en haar bredere decriminalisering stijgt op de politieke agenda. Maar wij hebben de idiote situatie dat de drugsminister niet mag spreken in het parlement of besluiten kan nemen over een van de belangrijkste onderdelen van haar baan.’

Victoria Atkins zelf zwijgt inmiddels in alle talen en dus niet alleen over cannabis. Ondertussen is bekendgemaakt dat Nick Hurd, de minister van politie & brandweer voortaan vragen beantwoordt over wiet…

[openingsbeeld:  Victor Moussa/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
1
(advertenties)