(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met de aanstaande legalisering van recreatieve cannabis in Canada deze zomer, neemt ook de consolidatie in de legale wietindustrie toe. Maandag maakte de beursgenoteerde wietproducent Aurora Cannabis Inc. bekend dat het rivaal MedReleaf Corp. overneemt, voor het duizelingwekkende bedrag van 2,9 miljard Canadese dollars ofwel ruim 1,84 miljard euro!

Cannabizz on fire

Dat de legale cananbisbranche in Noord-Amerika geen zaak (meer) is van hobbyisten, oud-hippies en guerrillakwekers is natuurlijk bekend, maar dat er zulke gigantische bedragen over de tafel vliegen kan je toch gerust ongehoord noemen. Maar het tekent de glorieuze toekomst die iedereen ziet in wiet, medicinaal én recreatief.

Aurora Cannabis Inc. en MedReleaf Corp. zijn allebei grote spelers op de Canadese en wereldmarkt voor (nu nog vooral) medicinale cannabis. Maandag maakte beide bedrijven bekend dat eerstgenoemde zijn rivaal overneemt: in ruil voor aandelen ter waarde van 1,84 miljard euro wordt Aurora nog veel steviger de absolute nummer 1 in de legale cannabizz.

Jaarlijks 570.000 kilo wiet

Niet alleen het geldbedrag is duizelingwekkend, ook het aantal kilo’s wiet dat het fusiebedrijf gaat produceren is onvoorstelbaar: 570.000 kilo per jaar! Die megaberg wiet wordt geteeld op 9 faciliteiten in Canada en 2 in Denemarken. De fusiebedrijven beschikken ook over een distributienetwerk in het thuisland, Europa, Zuid-Amerika en Australië.

Aurora CEO Terry Booth stelt dat deze fusie ook niet het einde van de consolidatie is in de cananbisbranche. ‘Wij zijn nog niet klaar’, vertelde hij aan de verzamelde pers in Toronto. ‘In de komende weken zul je nog meer activiteit zien van Aurora, hoewel niet op de schaal van de MedReleaf-deal.’ Alleen al in de laatste 2 jaar nam Aurora liefst 10 andere wietbedrijven over, begin mei was CanniMed het voorlaatste ‘slachtoffer’ van de immense dadendrang.

Europese wietmarkt is de vette vis

Chief Corporate Officer Cam Battley van Aurora doet er dan ook niet geheimzinnig over: ‘Ons doel is het om niet meer of minder dan ’s werelds grootste cannabisbedrijf te worden’. Daarbij is met name Europa in het vizier van de Canadezen om die groei te bewerkstelligen.

Dat de ambities serieus zijn blijkt ook wel uit het feit dat vorig jaar al een brief van een Canadese wietproducent in de bus viel bij de Nederlandse coffeeshopbond, waarin Canada aanbiedt om legale wiet te leveren aan alle shops. Dit terwijl nog niet eens vaststaat dat Nederland gaat legaliseren en of de coffeeshops daar dan nog wel een rol in spelen…

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
11
(advertenties)