(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms zit het mee en soms ga je als wietkwekeer finaal door het putje dankzij gepruts van je buren. En nee, dan bedoelen we voor de verandering eens niet dat die je erbij lappen door Misdaad Anoniem te bellen. In Appingedam brak er brand uit in een shoarmatent en ontdekte de brandweer vervolgens ‘toevallig’ de wietplantage bij buurman…

Iets te heet gegrild

Nou lijkt het ons sowieso al geen pretje om naast een shoarmatent te wonen eerlijk gezegd. Altijd maar weer die vlees- en frituurlucht gecombineerd met knoflookwalmen en gebral van veelal dronken bezoekers die tot laat in de nacht terecht kunnen in de shoarmabranche. Nee, geef ons maar die heerlijke plantaardige lucht van bloeiende wietplanten of rijen toppen die te drogen hangen.

Maar ja, we hebben het niet allemaal voor het kiezen. Neem de man (of vrouw, dat valt nog te bezien) die in het Groningse Appingedam – ruim 12.000 inwoners – pal naast grillrestaurant a.k.a. shoarmatent Istanbul woont.

Rondje maken

Afgelopen donderdagnacht werd het frituurvet wellicht iets te heet gestookt in Instanbul aan de Wijkstraat, met als gevolg dat het pand in no time in lichterlaaie stond zoals dat zo fraai heet. Het stokoude pand kan als verloren worden beschouwd, meldt de politie. Minder fraai is dat de agenten na de fik een rondje in de omgeving maakte – ‘om te zien of er in omliggende panden iets aan de hand was’.

Beelden van de shoarmafik in Appingedam gemaakt door het Dagblad van het Noorden – als je op de foto klikt kan je de video bekijken…

En jawel hoor, in het naastgelegen café werd pardoes een wietkwekerij ontdekt!

Ter plekke vernietigd

Vrijdag was het daarom opnieuw bijltjesdag in Appingedam en nu bij de buurman van Instanbul waar de politie 200 wietplanten plus toebehoren ontmantelde. ‘De planten zijn ter plekke vernietigd’, meldt de politie   De eigenaar van het cafépand is aangehouden. Hij heeft part noch deel aan de fik bij de buren, maar is dus wel mooi zijn kwekerij kwijt… over enorme pechvogels gesproken.

Voor de treurige beelden verwijzen we je naar RTV Noord, klik op onderstaand fragment:

[openingsbeeld: videofragment RTV Noord]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
12
(advertenties)