(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als de vliegende vinkentering over naar Bergen op Zoom. Zoals jullie wellicht weten een gemeente zonder coffeeshops, omdat de politiek daar denkt dat dit beter is voor de jeugd en het indammen van Belgisch wiettoerisme en zo. Gevolg? Heel veel straathandel en heel veel inwoners die zich illegaal bezighouden met wiet.

Dom, dommer, Bergen op Zoom

Vanzelfsprekend is het Politieteam Bergen op Zoom er maar druk mee, sinds de gemeente een tiental jaren geleden in al haar domheid besloot om van het een op het andere moment alle coffeeshops dicht te timmeren, in de volstrekt ijdele hoop dat er hiermee ook  niet meer zou worden geblowd/gedeald in de grensstad met toch bijna 70-duizend inwoners. Straathandelaren en wiettelers konden hun lol niet op, want afzet én een goeie prijs werden met dit politieke besluit praktisch gegarandeerd.

Klassieke verstopplek

Deze week was het alweer ergens prijs in Bergen op Zoom en die politievondst verdient onze aandacht. Uitsluitend en alleen vanwege de bijzondere vindplaats van de 15 kilo wiet. Nee, niet zozeer dat dit woensdag gebeurde aan de Eikstraat. Meer dat de plek een heuse klassieker is als verstopplaats van smokkelaars, dealers, kwekers en grootverbruikers: onder het bedmatras!

Dagwaarde van grenswiet

Drie mensen die in de woning waren, zijn gearresteerd. En blijkbaar houdt onze politie ergens netjes bij wat de dagwaarde is van hennep (zo noemt de politie wiet nog steevast). In hun officiële communicatie meldt men namelijk dat ‘de dagwaarde ongeveer 80.000 euro’ bedraagt.

Voor de snelle rekenaars onder ons, dit betekent dat een kilootje wiet aan de grens momenteel iets meer dan 5 ruggen opbrengt…

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
11
(advertenties)