(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was een kwestie van tijd voordat het fenomeen ‘stoned sporten’ zou overwaaien vanuit de VS, want daar is fitnessen, hardlopen en yogaën onder de invloed van wiet al langer populair. En nu is er Ganja Yoga in Amsterdam, onder leiding van de ervaren lerares Ilma. Lekker stoned yoga doen dus, waarbij de biologische wiet bij de prijs is inbegrepen!

Yoga met biologische wiet op

Als je op de zondagavonden nog op zoek bent naar een relaxte bezigheid die toch onder de noemer sportief kan worden geschaard, dan is Ganja Yoga iets voor jou. Twee uur lang vertoef je onder leiding van Ilma – die al 30 jaar met yoga bezig is – in een ruimte met uitsluitend kaarslicht, rustige muziek en frisse lucht. En het verdampen, roken of met een bong consumeren van biologische wiet is bij de prijs van 15 euro inbegrepen! Tabak is verboden tijdens Ganja Yoga in Zaal 100, De Wittenstraat 100 in het hoofdstedelijke Westerpark.

Stoned sporten is hip

Zoals gezegd is stoned sporten hier dan wellicht nog nieuw, in de VS doen ze het al jaren. Zo schreef CNNBS al in januari 2015 het artikel ‘Ultiem relaxen met Ganja Yoga!‘, waarin San Francisco de eer had om de eerste te zijn die wiet en yoga in de praktijk bracht. Later volgden daar zelfs plannen voor heuse yoga-wiet resorts, bijvoorbeeld in de prachtige bergen van Colorado, de eerste staat in de VS waar cannabis volledig werd gelegaliseerd.

‘Heilige cannabisplant’

In de zondagavondklas van Ganja Yoga Amsterdam is plaats voor 28 tot 30 mensen. De lessen van Ilma en anderen zoals gastlerares Imaya Sabine, duren 2 uur en je kan er in ieder geval in mei nog iedere zondag terecht, mits je minimaal 20 jaar oud bent. ‘Wij gaan ervan uit dat jij jezelf kent en je limiet met wiet’, schrijven de initiatiefnemers op hun site. ‘Please check in with yourself before inhaling excessive quantity’.

De liefde tussen de yogi’s en onze favoriete plant is hecht. ‘Wij zien de cannabisplant als heilig, als een bondgenoot en een richtingaanwijzer’, verklaren Ilma en consorten. ‘Yoga en cannabis zijn een natuurlijke match; een brug die zowel naar binnen als naar buiten verbindt, die de reis zowel sterker maakt als verlicht.’

Delen van wiet

Nou, dat klinkt ons als rustige muziek in de oren. Water met munt of citroen, vers biologisch fruit en chocolade (!) zijn ook al aanwezig in het leslokaal, dus iets vertelt ons dat de bedenkers van Ganja Yoga Amsterdam wel enige praktijkervaring hebben met het stoned/high worden. ‘Het delen van wiet, good vibes & gentle yoga, dat is eigenlijk waar het om draait’, lezen we op de site.

Of zoals Ilma en haar volgelingen het ook wel zeggen:

‘Cannabis-friendly yoga gives people an opportunity to enjoy the benefits of the enhanced mind in combination with gentle yoga to go deeper into the practice’

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
1
(advertenties)