(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, zo leren we elke dag weer iets. De politie in Rotterdam struikelt stomtoevallig – daarover later meer – tegen een man die in een heus spookhuis woont, zonder ergens geregistreerd te staan. En wat doen we in een spookhuis in Nederland? Juist, iets met wiet!

Verdacht in Rotterdam

Eerst maar eens de kurkdroge feiten. Vorige donderdag liep er een agent over de Jonker Fransstraat. Kan gebeuren natuurlijk, maar belangrijker is dat deze diender zag dat twee mannen elkaar iets gaven. Oei oei! Dat kan zomaar niet en op goed geluk besluit hij 1 van de 2 te achtervolgen nadat de heren elk hun weg gaan. Die ene die de sjaak is gaat eerst eens op café, daarna is het Weena aan de beurt en als ie daar ook klaar is stapt de verdachte in een auto. Gekker moet het toch allemaal niet worden mensen.

Huissleutel leidt naar wiet

Maar dat wordt het natuurlijk wel. De straatagent belt zijn blauwe vriendjes op het bureau en die houden genoemde auto vlak daarna aan. Het levert bar weinig op.

Behalve een huissleutel dan, van een huis aan de Ebenhaezerstraat. Blijkbaar is het bij je hebben van een huissleutel ook al een trigger voor Rotterdamse politieagenten om ‘de zaak niet te vertrouwen’. Aldus toog het gehele gezelschap richting genoemd huis.

En ja hoor, daar is het dan: ‘grote tassen met hennep’.

De hele partij wiet weegt 80 kilo. Bij de huidige groothandelsprijzen toch al bijna een half miljoen euro waard. Cash geld was er ook nog een beetje: 6000 euro. Al met al genoeg om de 41-jarige man – aan wie de zaken schijnbaar toebehoorden – te arresteren.

Spooky shit in 010

Het blijkt een spookbewoner te zijn. Die tachtig kilo wiet heeft liggen in een spookwoning want een spookbewoner doet aan spookbewoning, zoals de politie het verschijnsel noemt als iemand zonder vaste woon- of verblijfplaats tóch ergens blijkt te wonen en vaak redelijk vast bovendien. 

Om uit beeld te blijven bij de overheid, schrijven ze zich niet in of gebruiken ze valse papieren. De panden waarin zij verblijven, worden vaak gebruikt voor criminele doeleinden. Zo stuit de politie geregeld op grote partijen contant geld, vuurwapens of verdovende middelen. De woningen worden ook gebruikt als onderduikadres’, zo meldt het Algemeen Dagblad ons, op gezag van de politie Rotterdam.

(advertenties)