(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mooi, het is het Nederlandse Cannabis News Network gelukt om hun content weer op YouTube te krijgen. Dankzij een beroep op de persvrijheid, luidt de verklaring. Een lichtpuntje in een verder inktzwart verhaal, want heel veel wietvloggers en cannabisbedrijven zijn de afgelopen weken wel van het videoplatform afgedonderd. De eerste nieuwe bijdrage van CNN is een reportage met de titel ‘De waanzin van de speekseltest’ en dan weet je dus: dit gaat over Nederland!

Zelf hebben we op CNNBS ook al heel wat woorden vuil moeten maken aan die beruchte speekseltest, waarmee je risico’s loopt op ontzegging van je rijbevoegdheid. Per 1 juli 2017 kan de Nederlandse politie speeksel van automobilisten testen, om autorijden onder invloed van drugs aan te tonen. CNN: ‘Hoewel aanvankelijk ook de ministeries van Infrastructuur en Volksgezondheid meedachten over de drugstest, heeft uiteindelijk het ministerie van Justitie de tekst van de wet vastgesteld. Zonder rekening te houden met meer dan een miljoen patiënten die medicatie NODIG hebben en van wie VAST staat dat ze KUNNEN rijden. Die weten nu niet waar ze aan toe zijn.’

Hoogste tijd dus voor een tegengeluid en dat komt van diverse deskundigen, advocaten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Zij zijn eigenlijk unaniem: de speekseltest heeft niets met verkeersveiligheid te maken. Miljoenen mensen over de hele wereld worden met deze test onterecht gecriminaliseerd!

(advertenties)