(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat een mooie dag voor alle cannabisliefhebbers, kwekers, blowers en alle andere mensen met gezond verstand! De PvdA-fractie in de Eerste Kamer – die wetgeving moet goedkeuren – laat minister Opstelten van Justitie vallen en steunt zijn beleid van straffen-straffen-straffen niet langer. Dat betekent dat de beruchte growshopwet (zeer waarschijnlijk) niet doorgaat en dat er wellicht toch experimenten kunnen komen met gereguleerde wietteelt!

Zoals bekend wil minister Ivo Opstelten van Justitie niks weten van regulering van de wietteelt of een liberaler cannabisbeleid. Hij blokkeert elk initiatief voor experimenten met legaal wiet kweken, alleen maar omdat hij het niet wil en gebaseerd op flagrente leugens bovendien (zoals dat het niet mag van internationale verdragen en dat Nederland 80 procent van haar wiet exporteert). Binnenkort – na de zomervakantie – moet de Eerste Kamer beslissen over de beruchte ‘growshopwet’ van Ivo, waarmee hij alle handdelingen die duiden op (professionele) wietteelt wil verbieden en de mensen erachter wil vervolgen.

Maar die vlieger gaat dus mooi niet op!

Happy times, coming they are !!!

Happy times, coming they are !!!

De Partij van de Arbeid -regeringspartner van Opsteltens VVD nota bene – in de Eerste Kamer heeft eindelijk het licht gezien en besluit de minister en zijn afbraakbeleid niet langer te steunen. Dat betekent dat er wellicht ook geen meerderheid meer is voor de onzin van Ivo in de senaat. PvdA-Eerste Kamerlid Guusje ter Horst zei donderdagavond in Nieuwsuur dat het telen van softdrugs niet meer in de hand te houden is en dat het helemaal anders moet. Ze zegt dat het telen van softdrugs niet meer in de hand te houden is; onder- en bovenwereld zijn volgens haar niet meer te onderscheiden. De nieuwe wet zal dat niet verbeteren, is haar verwachting. Volgens haar slaat Opstelten de wens van de helft van de burgemeesters van plaatsen waar coffeeshops zijn in de wind.

PvdA: Legaal wiet kweken i.p.v. growshopwet!

Niks growshopwet dus, de PvdA komt daarom zelf met een wetsvoorstel: daarin wordt  juist wel ruimte voor gereguleerde wietteelt geboden! Ter Horst wil dat de VVD-minister een half jaar een regio aanwijst waar een proef kan plaatsvinden met gecertificeerde en gereguleerde hennepteelt.

Zoals jullie weten willen al meer dan 50 burgemeesters in Nederland dat de wietteelt voor de coffeeshops gereguleerd wordt. Daarvoor hebben zij het Joint Regulation-initiatief ondertekend. En guess what? Zelfs de VVD-burgemeester en tot voor kort hondstrouwe volger van het wanbeleid van Opstelten, Onno Hoes in Maastricht, is van mening veranderd! Ongelooflijk, maar waar, want dit zei hij in Nieuwsuur:

Onno Hoes: “We moeten reguleren, reguleren, reguleren. Dan kunnen we de vraag goed organiseren en de criminaliteit hard aanpakken”

We moeten nog wat voorzichtig zijn met de cannabisvlag uithangen, maar het lijkt het er toch verdomd veel op dat vrijdag 27 juni 2014 de geschiedenisboeken ingaat als de dag waarop Nederland eindelijk besloot haar cannabisbeleid te veranderen van ‘War on Drugs’ naar ‘It’s a Wonderful Weed World’ 🙂

(advertentie)