(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Brutalen hebben de halve wereld… Die spreuk heeft vast boven het (puber)bed van de nu 28-jarige Stuart Cook uit het Schotse Stonehaven gehangen. Anders kunnen we niet verklaren wat hem bezielt om drie keiharde, übervette scheten te laten, net op het moment als de politie hem verhoort over zijn wiet. En daarbij spreekt Stuart de nu al onsterfelijke woorden uit: “How do you like that?”

 

Er stinkt hier iets…

Dit vreemde, stinkende verhaal begint allemaal met een op zich niet heel ernstig verkeersongeluk in de Schotse stad Aberdeen. Op de betreffende straat, de Lang Stracht, staat onze 28-jarige puber naast een voertuig te praten met de bestuurder van het andere voertuig.

Als de politie ter plekke komt, lopen de agenten naar Stuart toe en ‘ruiken cannabis’. In het politierapport, dat openbaar werd tijdens de rechtszaak tegen de Schotse schetenkoning, lezen we dat de naar wiet ruikende jongeman ‘verbolgen’ reageerde toen ie een paar handboeien kreeg aangemeten. Zo begint hij te schreeuwen naar de dienders. En dat is nog maar het begin…

Verbolgen haantje

De auto van Stuart wordt doorzocht en inderdaad vinden de agenten ‘een kleine hoeveelheid cannabis’. Die moet dan wel van goeie kwaliteit zijn geweest als je ‘m al van buiten het voertuig kunt ruiken, het dient even gezegd. Hoe dan ook, omdat wietbezit nog steeds een misdrijf is in Groot-Brittannië en Schotland daar nog altijd toe behoort, moet Stuart mee naar het politiebureau.

Tijdens dat ritje naar het Kittybrewster police station gedraagt Stuart zich nog steeds ‘verbolgen’. Zo schreeuwt hij krachttermen en ‘puffed out his chest towards officers’, kortom een opgewonden standje deze betrapte blower.

[tekst gaat verder onder de foto]

Ze hadden het niet makkelijk die dag de politieagenten die Stuart Cook arresteerden: eerst de meur van wiet en daarna drie knallende scheten recht in hun hun smoelwerk… [foto: DenisSergeeich/Shutterstock]

‘Opzettelijke flatulentie’

En dan kom het (letterlijk). Op het bureau wordt Stuart ge-strip-searched en bevelen de agenten dat ie zich moet bukken. Agent Lucy Simpson vertelt wat er dan gebeurt: ‘Hij liet expres drie scheten  in de richting van de agent, waarbij hij ‘how do you like that?’ zei.”

Haha, je ziet het gewoon voor je nietwaar?

In een eerdere rechtszaak over het incident was Stuart overigens wat gekalmeerd, en bekende hij ruiterlijk schuldig te zijn aan het bezit van cannabis en (en dit citeren we maar even in schitterende Engels): ‘to behaving in a threatening or abusive manner by shouting and screaming aggressively, displaying aggressive body language, making a lewd remark towards police and “intentionally flatulating” in the direction of police’.

Wiet weggewuifd, scheten niet

Opzettelijk scheten laten in de richting van de politie. Je zal het maar op je strafblad hebben staan en dan ergens moeten solliciteren, hihi. Volgens Laura Gracie, de advocaat van de stinkende blower, wordt de hele zaak van een eenvoudig verkeersongevalletje tegen haar cliënt nogal eh… opgeblazen.

“Hij had toen een joint gerookt en vond dat de politie overdreven reageerde met de manier waarop ze met hem omgingen.” Waarna hij steeds verbolgener raakte en zich op de hierboven manier ging gedragen.

Gek genoeg oordeelde sheriff Ian Wallace in zijn vonnis dat Stuart voor het wietbezit slechts een vermaning verdiende en verder geen straf krijgt. Maar voor die drie roemruchte scheten moet de Schot wél boete doen: 75 uur onbetaald werken voor de maatschappij!

[openingsfoto: Brilliant Eye/Shutterstock]
(advertenties)