(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Acteur en schilder Dennis Hopper werd in één klap wereldberoemd met zijn rol als blowende, motorrijdende hippie in de ‘Easy Rider’ uit 1969. De Amerikaans cultheld overleed in 2010 en wordt nu door zijn dochter Marin Hopper voor eeuwig geëerd met een eigen cannabismerk: Hopper Reserve.

 

Easy Rider, film met enorme impact

Beroemdheden – al dan niet nog in leven – en hun eigen wietje, het is inmiddels gesneden koek. Maar net zoals Bob Marley, Snoop Dogg en Willie Nelson uit de muziek het van harte verdienen om een eigen strain te hebben, zo geldt dat voor Dennis Hopper uit de filmwereld.

Immers, niet alleen speelde hij een halve eeuw in films en kon hij aardig schilderen, fotograferen en beeldhouwen, hij tekende met ‘Easy Rider’ hoogstpersoonlijk voor de mainstream doorbraak van blowen. Zo zit er een befaamde scene in waarin hij samen met Peter Fonda and Jack Nicholson een joint deelt en ze een eind weg ouwehoeren over UFO’s.

Hopper Reserve

Hoe toepasselijk dus dat er precies 50 jaar na die cultfilm een wietmerk naar de acteur wordt vernoemd, door zijn bloedeigen dochter Marin nog wel! Die doet dat niet alleen uit commerciële motieven, maar ook geheel in de geest van haar vader. Enter Hopper Reserve.

Binnen de Amerikaanse cannabisgemeenschap is het bekend dat Dennis Hopper medicinale wiet gebruikte in de laatste stadia van de kanker die hem uiteindelijk in 2010 op 74-jarige leeftijd de kop kostte. Zo haalt een oude dealer van Hopper in het blad Variety herinneringen op aan de wietthee die zijn zuster voor hem kwam halen. “Hij wilde het niet al te sterk”, aldus Kenny Morrison.

Laatste wens Dennis Hopper: mijn eigen wiet

De wiettoppen van Hopper Reserve vliegen naar verluidt over de toonbank in de paar dispensaries in Californië die het merk al verkopen, nog voor de officiële lancering later dit najaar. Dina Browner van Alternative Herbal Health Services in West Hollywood: “Voordat hij stierf vertelde Dennis aan zijn dochter dat hij zijn eigen strain wilde als cannabis eenmaal legaal zou zijn.”

Dat gebeurde uiteindelijk 8 jaar na zijn dood; op 1 januari 2018 was het zover in Californië. En nu krijgen we dus Hopper-wiet. “De verpakking reflecteert hoe hij het zou willen roken: zijn eigen joint rollen en ‘m aansteken met een lucifer”, verklaart Browner.

Zijn dochter Marin voegt eraan toe: “Hij wilde dat mensen wiet ervaren zoals hij het zelf ooit heeft gedaan.”

Innerlijke rebel

Wiet terugbrengen naar zijn simpelste genot, daar komt de missie van de Hopper-telg eigenlijk op neer. Want hoewel haar vader volgens haar een mix was van o.a. ‘een rusteloze revolutionair, een madmen machismo en de ongeëvenaarde allure bezat van een echte acteur’, kon hij cannabis ten zeerste waarderen.

Marin Hopper: “Het was iets waarmee hij kon ontspannen en hij kon ervan genieten op een erg vredige, vrolijke wijze. Het was zeer complementair aan zijn leven.”

Voorlopig dus alleen te koop in Californië: een pak Hopperwiet. Met daarin één gram binnenwiet, 2 lange vloei, 2 luxe lucifers én een speelkaart met ofwel Dennis Hopper & Andy Warhol erop ofwel Dennis solo met zijn kenmerkende Stetson hoed en bolo das… En al dat fraais onder de – opnieuw naar ‘Easy Rider’ verwijzende slogan:

Here’s to the rebel in all of us

(advertentie)