(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Deze week zijn we bij de levering van onze eigen RollingStoned kweekkast overgestapt op een nieuw type LED-kweeklamp: de 180 Watt Spectrabox Pro IV. Ook Dokter Groen ontving daarom dit nieuwe binnenzonnetje voor zijn kweekkast, kijken wat hij daarvan vond.

Bloeien met Spectrabox Pro IV

Wat een verrassing deze week toen ik te horen kreeg dat ik mijn Horticoled MRIII mocht omruilen voor een nieuwe Spectrabox LED-kweeklamp. Uiteraard heb ik hem meteen in mijn kweekkast opgehangen. En aangezien de vier planten al een paar weekjes aan het bloeien waren, heb ik ook de bloeibooster van deze lamp meteen maar ingeschakeld.

De Spectrabox is een iets krachtiger LED kweeklamp dan de Franse MRIII kweeklamp die eerst in de RollingStoned kast hing, hij is namelijk voorzien van 180 Watt aan LED kweeklicht in plaats van de 144 Watt van de MRIII. Het scheelt niet heel veel maar in de kweekkast merk je daardoor wel meteen dat de nieuwe led wat dieper in het gewas straalt. Ik ben benieuwd wat dat voor de toppen gaat doen.

Dieptestraling

De nieuwe Spectrabox straalt dieper door in het gewas

De planten zelf zijn sinds de komst van de nieuwe LED nog niet heel veel veranderd, maar goed hij hangt ook nog maar een paar dagen in de kast. Ik heb de twee grootste planten (Silver Star Haze) die in de normale tuinaarde van de supermarkt staan zoals gewoonlijk weer bijgevoed met de biologische bloeivoeding. De twee jongere plantjes staan in de Ultimate Soil van DNA Genetics en Mills en hebben dus genoeg aan wat afgezuurd water.

spectrabox PRO IV-3

Trichomen gesignaleerd

Aan de Purple OG plant heb ik deze week de eerste trichomen gesignaleerd en ook de geur begint daardoor nu wat sterker te worden. De Silver Star Haze planten zijn sativa dominant en hebben daarom een wat langer durende bloeicyclus. Zij laten nog geen trichomen zien, maar de ontdekking van de Purple OG THC is natuurlijk wel een leuk cadeautje om te zien.

trichomen

De eerste trichomen aan de Purple OG plant

De topontwikkeling aan de andere planten gaat natuurlijk ook gewoon door, de topjes zijn nog klein maar zullen in de komende weken steeds verder aanzwellen. Hier nog een paar plaatjes, geniet ervan en tot volgende week!

Dr. Groen

(advertenties)