(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel de vier wietplanten in de kleine kweekkast van onze Groene Dokter nog geen tekens van daadwerkelijke bloei laten zien, spreken we toch van bloeiweek nummer 2. Het is nu namelijk bijna 2 weken geleden dat hij het dagelijks aantal lichturen naar 12 heeft teruggebracht. Kijken wat er in deze 2e bloeiweek is gebeurd.

Na groei komt bloei

Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar wel een paar. En een daarvan is dat wietplanten vroeg of laat zullen gaan bloeien wanneer je het dagelijks aantal lichturen van 18 naar 12 terugzet. In mijn kweekkastje heb ik dat precies 12 dagen geleden gedaan, en dus tel ik deze week als de tweede bloeiweek. De planten laten nog geen bloeihaartjes zien, maar er zijn wel degelijk veranderingen gaande. In de nacht, die voor de planten nu dus 12 uur duurt in plaats van 6, maken de planten steeds meer bloeihormonen aan.

20151012_083358

De kweekoppervlakte van 60 x 60 centimeter groeit mooi vol

Aan de buitenkant zijn er hierdoor ook veranderingen te zien, namelijk qua groei. Ter voorbereiding op de bloei die 100% zeker komen gaat, groeien de wietplanten nu extra snel. En dat komt goed uit, want daarmee raakt mijn kweekkast lekker vol, en dat is natuurlijk precies wat ik wil. De ventilators doen ook goed hun best, de stammen van de planten worden steviger en dikker, alleen moet ik zeggen dat de kast daardoor wel een klein beetje luidruchtiger geworden is.

20151012_083629

De Purple OG plant die Dr. Groen vorige week omlaag bond, krijgt nieuwe uitlopers

Wanneer ik de kast open, ruik ik de planten nu ook al een stuk sterker, een teken dat de bloeifase niet zo lang meer op zich zal laten wachten. Ik denk dat ik jullie volgende week de eerste bloeihaartjes kan laten zien. Maar aangezien dat nu nog niet het geval is, en de planten nog steeds flink aan het groeien zijn, heb ik de LED-kweeklamp nog niet op de bloeistand gezet. De bloeistand schakelt een aantal extra rood gekleurde led’s in werking waardoor het lichtspectrum en het wattage optimaal is voor bloeiende wietplanten. Zodra ik de eerste bloeiharen zie en de groei echt uit de planten is zal ik de bloeistand inschakelen.

Geen voeding

Qua voeding heb ik de planten nog helemaal niets gegeven, op een beetje biologische bladvoeding van BioQuant na dan. Zoals jullie wellicht weten staan de twee grote planten (Silver Star Haze stekken van Bulldog Seeds) in potten met een doodnormale aarde van de supermarkt, en de twee kleineren (Purple LA en Purple OG zaadplanten van DNA Genetics) op de Ultimate Soil van Mills Nutrients en DNA Genetics. Tot nu toe staan alle planten er mooi groen gekleurd bij en is er dus geen reden om handmatig bij te voeden. Ik denk zelf dat de planten op de supermarkt-aarde in de bloeifase echter wel wat voeding nodig zullen hebben. We gaan het vanzelf zien maar tot nu toe hebben ze in ieder geval alle vier niets dan water nodig. Tot over een week.

Dr. Groen

(advertenties)