(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In deze week, die vooraf gaat aan de bloeifase in de RollingStoned G-Kit ontpopt Dokter Groen zich tot een ware Martin Gaus van de wietplanten. Zijn Silver Star Haze stekken lopen nogal wat voor op de twee kiemplantjes van DNA Genetics en moesten daarom nodig getraind worden!

Greetings, ganjamannen en -vrouwen! In mijn kleine kweekkast lijkt het erop of de twee nieuwkomers zich prima thuis voelen naast de twee Silver Star Haze planten die er al een paar weekjes stonden. De nieuwkomers waar ik het over heb zijn natuurlijk de zaailingen die ik vorige week heb bijgezet: een Purple OG en een Purple LA van DNA Genetics. Deze twee planten maken het goed, zijn netjes aangeslagen, maar zijn logischerwijs wel een stuk kleiner dan de andere twee planten. Vandaar dat ik deze planten – de Silver Star Haze stekken die uit mijn tuin kwamen – ben gaan trainen met wat buigzaam binddraad.

20150921_085530

Training

Voorbereidend op deze training had ik de dames twee weken geleden al getopt zodat de onderliggende vertakkingen wat konden groeien. Nu was het tijd om de hoofdtop wat naar beneden te buigen. Met wat binddraad heb ik hiervoor eerst de stam bij de grond verankerd. Op de foto hieronder kun je het goed zien, een stuk binddraad houdt de stam recht, zodat de plant niet scheef gaat groeien wanneer ik de top naar beneden trek. Als je dit niet doet kun je belangrijke wortels beschadigen.

20150921_085642

De hoofdstam stevig verankerd in tegenovergestelde richting als waar de top heen gebogen wordt

Het binddraad werkt hier perfect voor, het is gemakkelijk te buigen en heeft een zachte coating zodat je niet bang hoeft te zijn dat je stammen beschadigd raken. Nu de hoofdstam verankerd is, buig ik de top van de plant in tegenovergestelde richting naar beneden zodat de onderliggende zijscheut kans krijgt om zich ook tot een hoofdtop te ontwikkelen.

20150921_085753

Nog een stuk binddraad zorgt ervoor dat de hoofdtop naar beneden gehouden wordt

Ik maak het binddraad trouwens vast aan de pot, simpelweg door het om de rand heen te buigen, heel simpel. Wanner de planten zo een paar dagen gebogen hebben gestaan, begin je de nieuwe structuur al goed te zien, vooral wanneer je van bovenaf kijkt zie je goed dat de plant nu niet 1, maar wel 4 hoofdtoppen ontwikkeld. Kijk maar op de foto hieronder, ik heb de plant voor de foto even uit de kast genomen.

20150921_085832

Niet 1, maar 4 hoofdtoppen

De training zal er hopelijk voor zorgen dat de andere twee plantjes – beide indica’s – deze sativa diva’s een beetje kunnen inhalen. Tegelijkertijd zorgt het er natuurlijk voor dat de twee sativa’s breder worden, meer toppen krijgen en hopelijk niet de kast uitgroeien wanneer ik overschakel op de bloeifase. Ze gaan dan namelijk nog wel een flink stuk strekken.

Bloeifase

Ik zal de twee zaailingen verder helemaal niet toppen of trainen, maar gewoon hun gang laten gaan. Het zijn beide indica’s, dus ze zullen zich naar verwachting tot twee kleine kerstboompjes ontwikkelen. Hopelijk met heerlijke, en misschien wel paars gekleurde kerstcadeautjes erin. De schakelklok voor het licht zet ik deze week elke dag een uurtje korter zodat de LED kweeklamp aan het einde van de week nog maar op 12 uur staat, en het bloeien kan beginnen. Ik verwacht dan ook een flinke groei voor de komende week. Bij de lamp zelf staat trouwens alleen nog het bloeilicht ingeschakeld.

20150921_090117

Zaailingen

De twee zaailingen hebben inmiddels alweer een paar extra blaadjes erbij gekregen en staan fier rechtop. Ze zijn dus goed aangeslagen. Ik heb ze eigenlijk niets meer gegeven nadat ik ze vorige week in hun potten met Ultimate Soil zette. Alleen wat water bij het verpotten. De dames zijn nog maar klein en hun wortels moeten zelf actief op zoek gaan naar het water in de aarde.

20150921_090005

Voor volgende week verwacht ik zogezegd een flinke groei aan alle vier de planten. De twee zaailingen kunnen naar verwachting nog wel een weekje zonder extra water. Wellicht dat ik alleen nog het nodige aan training zal verrichten bij de twee Silver Star Haze planten, maar dat zien jullie volgende week.

Dokter Groen

(advertenties)