(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de RollingStoned G-Kit van Dokter Groen staan sinds een ruime maand, eindelijk weer wat plantjes te groeien. Stekken dit keer. Eigenhandig sneed hij vijf stekjes van twee buitenplanten. En omdat de dagen buiten korten, moesten de stekken deze week toch echt naar binnen. 

Buiten beginnen de planten waar mijn vijf stekken vanaf komen, hun eerste bloeiverschijnselen te laten zien en daarom moesten de stekjes afgelopen week nodig naar binnen. De groeikracht was er een beetje uit door het toch al redelijk regenachtige nazomerweer. Tijd voor een verhuizing naar binnen dus.

Ik heb twee stekken van een Silver Star Haze van The Bulldog Seeds en drie Rock Star Kush stekjes van Med-Man-Brand. De twee Silver Star Haze stekken zien er een stuk beter uit en zijn al verder ontwikkeld dan de Rock Star Kush stekjes. Dat heeft niets met de soort te maken, maar is puur toeval en komt voornamelijk omdat ik de aarde bij de andere stekken wat te nat heb gemaakt.

Het geheim van een goede stek?

Ik ben niet heel ervaren met stekken maken, maar ik denk wel dat het geheim van een goede stek is dat je de aarde niet te nat maakt. Het stammetje heeft in het begin toch nog geen wortels dus het vocht moet toch van bovenaf komen. Door de aarde niet te nat te maken, stimuleer je de aanmaak van worteltjes en voorkom je problemen met schimmels en dergelijke. Deze vijf stekken zijn over van in totaal zeven exemplaren, twee stuks kregen helemaal geen wortels.

Zoals je kunt zien zit er best wat verschil tussen de stekjes. De twee beste exemplaren zijn al lekker aan het groeien, terwijl ik over de kleinste nog niet eens helemaal zeker ben of ze het zal overleven… In ieder geval staan ze nu allemaal droog en wel in de RollingStoned G-Kit en natuurlijk ben ik niet vergeten hoe krachtig het licht van de LED kweeklamp is. Ik heb de lamp dus op iets meer dan 30 centimeter hoogte gehangen en alleen het groeilicht staat aan. Zo kunnen de plantjes rustig wennen aan het LED kweeklicht.

20150831_090406

Omdat de stekken zelf veel te nat waren geregend voordat ik ze verpotte, heb ik na het verpotten geen water meer gegeven. Drie dagen na het verpotten staan ze erbij als op de foto hierboven. Het lijkt erop of alle stekjes goed zijn aangeslagen, alleen het stekje rechts op de voorgrond ziet er nog wat iel uit. Ik heb gewone goedkope potgrond van de supermarkt gebruikt, maar zal ze wanneer ik ze nog eens verpot in een goede rijke aardemix zetten. Voor nu is dit voldoende wat mij betreft. Tot volgende week, dan ben ik er weer met een nieuwe update vanuit mijn kleine kweekkastje, tot dan!

Dr. Groen

(advertenties)