(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat het geslacht van wietplanten niet altijd even duidelijk te zien is, merkte Dokter Groen deze week toen een van de moederplanten ineens ballen toonde en dus toch een man bleek te zijn. Gelukkig vond hij vervanging in twee paarse dames van DNA Genetics: een Purple OG en een Purple LA.

Mijn stekken waren inmiddels al twee keer verpot en stonden dus in hun 12-liter grote eindpotten, toen een van hun moeders, die buiten in de tuin stond, ineens duidelijk ballen liet zien. Balen natuurlijk want dat betekende niet alleen dat twee van de twee Rock Star Kush planten mannelijk waren, maar ook twee van de vier stekken in mijn RollingStoned G-Kit, waar ik al een paar weken over aan het schrijven ben. Ik moest op zoek naar twee nieuwe planten, en het liefst ook nog van een paar weken oud.

Purple OG & Purple LA

Om de plaats van de twee heren op te vullen, heb ik van een bevriende kweker twee gefeminiseerde zaadplantjes gekregen waar ik superblij mee ben! De dames zijn geen 3 weken oud, maar ongeveer 1 week geleden ontkiemd. Maar het zijn niet de minste soorten, namelijk een Purple OG en een Purple LA. Twee indica dominante F1 hybrides van DNA Genetics. De Purple OG is een kruising tussen de meervoudig cupwinnaar OG #18 en Purple Wreck en de Purple LA is een paarse kruising tussen een LA Confidential en een Purple.

20150914_120902

Omdat ik de gulle gever van de twee plantjes vertelde dat ik met gewone potgrond kweekte, bracht hij meteen een zak Ultimate Soil van DNA mee. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen om zijn plantjes in ‘ondermaatse’ aarde achter te laten. Op zich is dat ook meteen een mooie kans om het verschil te zien tussen deze hoogwaardige aarde en goedkope aarde uit de supermarkt.

De Ultimate Soil bevat alles wat een wietplant in haar leven nodig heeft, zodat je verder helemaal geen voeding meer hoeft te geven. In de aarde zitten voedingskorreltjes met een oplosbaar schilletje die de voeding langzaam aan de grond afgeven. Ze zien eruit als een soort groene erwtjes.

20150914_140342

De Silver Star Haze stekken zijn gelukkig wel dames. Hun moeder is buiten in de tuin ook begonnen met de bloei en de stekken zijn sinds vorige week een flink stuk gegroeid. Ik heb ze vorige week gefimt en ze beginnen zich mooi te vertakken. De groei zit er lekker in en de bladeren zijn mooi groot en diepgroen terwijl de stammen net als die van hun moeder buiten duidelijk een paarse kleur hebben. Ik hoop dat de twee nieuwe plantjes de stekken een beetje bij kunnen houden qua groei.

Dr. Groen

(advertenties)