(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De eerste bloeihaartjes zijn gesignaleerd in deze derde week van de bloei in de compacte RollingStoned LED kweekkast van Dokter Groen. De compacte kweekkast groeit bovenin mooi vol terwijl de groene dokter aan de onderkant het nodige snoeiwerk heeft verricht. 

Wanneer ik in mijn kleine LED kweekkastje kijk, krijg ik een spontaan geluksgevoel. Elke dag weer zie ik de plantjes groeien en met name deze week was een hele mooie! De eerste topjes / bloeihaartjes zijn aan de planten verschenen en de kast wordt nu heel mooi opgevuld. Met het binddraad heb ik steeds de takken die te hoog werden naar beneden gebogen en nu de topjes beginnen te vormen heb ik een heel mooi veldje met mooi verdeelde topjes gekregen waar ik best trots op ben. Natuurlijk is de bloei pas net begonnen en duurt het allemaal nog een flinke tijd, maar de start is mooi wat mij betreft!

Van onder bewateren

Sommige van de takken, zoals de hoofdtop van de Purple OG maar ook een van die van de Silver Star Haze planten zitten met het binddraad aan een andere pot vast. Daardoor wordt het zo langzamerhand een lastig karweitje om de planten nog uit de kast te nemen. Dit maakt het ook een beetje lastiger om de dames goed water te geven. Ik heb de potten daarom op schotels gezet zodat ik ze van onder kan bewateren. De plant rechtsvoor staat helemaal los dus wanneer ik haar even uit de kast neem, kan ik de schotels gemakkelijk vullen.

Ik heb de twee Silver Star Haze planten inmiddels wel wat bloeivoeding gegeven, maar ik moet eigenlijk wel zeggen dat ik ze het wel goed vind doen op de potgrond van de supermarkt. Ze hebben een mooie groene kleur en lijken eigenlijk nog niets tekort te komen qua voeding. De twee andere planten zijn een Purple OG en een Purple LA van DNA Genetics die nog een stuk kleiner zijn dan de twee Silver Star Haze stekken. Dit komt simpelweg omdat ze ook nog een stuk jonger zijn.

Van de twee zaadplantjes doet de Purple OG het het beste, deze is flink omhoog gegroeid en ik heb haar al twee keer moeten inbinden. Hierdoor zie je dat ze haar hoek van de kast mooi op gaat vullen met zijscheuten die momenteel goed omhoogschieten. De Purple LA blijft helaas wat kleiner maar dat maakt niet zoveel uit, ik heb de boel nu zo gearrangeerd dat alle topjes goed over de kast verdeeld zijn.

20151019_101435

De Purple OG plant rechts achterin de RollingStoned LED kweekkast. Ik tel vijf potentiële toppen…

De eerste bloeiverschijnselen zijn goed aan alle planten te zien, maar het zal nog even duren voor we over echte toppen kunnen spreken. Dat is eigenlijk het ideale moment om te gaan dieven, en dat heb ik deze week dan ook gedaan bij de twee grotere stekplanten in de kast (Silver Star Haze) Ik heb aan iedere hoofdtak zo’n 4 tot 5 zijtopjes laten zitten, maar alles daaronder genadeloos weggesnoeid zodat alle energie straks alleen naar de noemenswaardige toppen zal gaan.

20151019_112620

20151019_101810_001

Zoals je hierboven ziet is het al best een jungle aan het worden onder het bladerdek, dus een beetje snoeien kon helemaal geen kwaad. Het helpt om de toppen straks mooi groot te krijgen maar het helpt ook voor de beluchting. Door de vele kleine topjes weg te snoeien krijgt de plant ook wat meer lucht, dit voorkomt schimmelproblemen. Ik laat het hierbij, volgende week weer meer (toppen).

20151019_103312

Dr. Groen

(advertenties)