(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is de vierde bloeiweek voor de planten van Dokter Groen en de groei is er nog steeds niet helemaal uit. Een van de dames groeide deze week net iets té ver omhoog, maar gelukkig weet onze groene plantendokter wel raad met ongehoorzame wietplanten, kijken wat hij deed.

Purple OG platgelegd in LED kweekkast

Wanneer ik ’s avonds even ontspan met een jointje, kijk ik meestal niet naar de televisie zoals de meeste mensen doen. In plaats daarvan pak ik mijn verdamper en zet ik mijn RollingStoned LED kweekkast open. Misschien lijkt het jou wel saai, maar ik kan heel lang en gebiologeerd kijken naar mijn vier planten die tevreden groeien in het paarse LED kweeklicht, daar is echt niets saais aan!

20151026_091311

Vaak kijk ik dan waar de planten lekker gaan en waar ze wellicht nog wat hulp nodig hebben. Onder het genot van een lekker dampje, kijk ik of alle planten nog tevreden zijn. En dat lijkt er wel op volgens mij. De vier planten zijn nu bezig aan hun vierde bloeiweek en de topjes beginnen zich al goed te vormen. De bloeifase is nu echt wel lekker op gang, alleen is de groeifase nog niet helemaal volledig afgesloten. Dat wil zeggen; met name de Purple OG plant, een soort van DNA Genetics, lijkt nog niet met groeien te willen stoppen, twee van haar takken groeiden me iets te dicht bij de LED kweeklamp. Ik heb de twee takken daarom even platgelegd met een techniek die supercroppen wordt genoemd.

20151026_091029

Wietplanten kunnen hun kopjes beter onder het maaiveld houden bij Dokter Groen…

Supercroppen

Supercroppen is een zeer snelle methode om een te hoog groeiende tak, omlaag te krijgen. Ik zal uitleggen hoe ik het doe. Ik neem de tak en rol deze tussen mijn duim en wijsvinger heen en weer. Tegelijkertijd druk ik hem een beetje plat zodat hij een beetje gekneusd wordt op de plek waar ik hem vasthoud. Als ik voel dat de tak buigzaam wordt buig ik hem voorzichtig in een hoek van 90 graden naar beneden. Dat is het eigenlijk, simpel maar effectief. In nog geen twee minuten heb ik de twee takken zo horizontaal gelegd. De afstand tot de lamp is nu beter, en de toppen groeien ook nog eens op een strategisch betere plek in mijn LED kweekkast.

20151026_091258

Bloeivoeding

Zoals jullie wellicht weten staan de twee grootste planten – de Silver Star Haze – in potten met gewone tuinaarde van de supermarkt en de twee later bijgeplaatste zaadplanten – de Purple LA en de Purple OG – in potten met speciale Ultimate voeding van Mills en DNA. De planten die op de gewone potgrond staan – en het daarop overigens ook prima doen – geef ik daarom nu wel wat bloeivoeding. Eco Flora van BioQuant om precies te zijn, een biologische bloeivoeding. De andere planten krijgen gewoon water dat ik even afzuur naar pH 6 met wat witte natuurazijn.

Verder ben ik heel tevreden over hoe het gaat in de kleine kweekkast, de topjes krijgen al wat vorm. Ze hebben echter nog een lange weg te gaan, dus voorlopig mogen ze nog wel wat doorgroeien. Tot volgende week!

Dr. Groen

(advertenties)