(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wietplanten die de politie bij een eventuele ontdekking door de vingers ziet, worden doorgaans in de zomer buiten gekweekt. Maar wist je dat je binnen ook gedoogde wietplanten kunt kweken in de winter? Met een vensterbank op het zuiden kom je al een heel eind, maar het mag zelfs nog iets professioneler!

Vijf wietplanten worden in Nederland gedoogd, hierbij mag echter geen sprake zijn van twee of meer technische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een kweektent, kunstlicht of afzuiginstallatie. Die wekken namelijk de suggestie van professionele teelt. Als we dus gedoogd wiet willen kweken, dan hoeft dat niet per se buiten te zijn, maar kan dat ook best binnen. Sterker nog, je mag er zelfs een lamp boven hangen, maar daar moet je het dan ook wel bij laten. Laten we eens kijken hoe we dat het beste zouden kunnen doen.

Als we dus gedoogd wiet willen kweken, dan hoeft dat niet per se buiten te zijn, maar kan dat ook best binnen. Sterker nog, je mag er zelfs een lamp boven hangen

Wat heb je nodig om binnen wiet te kweken? Dat is voornamelijk licht. In een kweektent zul je ook nog voor voldoende aanvoer van verse lucht moeten zorgen, maar wanneer je je wietplanten in een grote open ruimte zet waar een raampje open staat, kun je de afzuiginstallatie en de zwenkventilator best weglaten. Natuurlijk is dat voor de flowering-plant-training-smplanten niet optimaal. Maar hé, je bent in ieder geval gedoogd bezig en hoeft op geen enkele manier bang te zijn voor strafvervolging. En aangezien je toch gedoogd wordt, kan dat koolstoffilter ook uit het raam.

5 Tot 6 uur zonlicht per dag, al dan niet aangevuld met licht van een mooie kweeklamp, wat goede aarde, water en organische voedingsstoffen uit het tuincentrum. Daarmee kun je tot 5 prachtige gedoogde wietplantjes kweken om de hele winter door heerlijk van te roken. Om ervoor te zorgen dat je wietplanten in de winter lang genoeg in de groeifase blijven voor een mooi formaat, moet je alleen de lichtperiode tot 18 uur aanvullen met kunstlicht, of de donkere periode onderbreken met kunstlicht. Zolang je ze iedere nacht in ieder geval een uurtje in het licht van een spaarlamp zet zullen ze in de groeifase blijven. Wanneer je ze groot genoeg vindt, stop je met het ’s nachts storen met licht zodat ze in de bloei gaan.

5 Tot 6 uur zonlicht per dag, al dan niet aangevuld met licht van een mooie kweeklamp, wat goede aarde, water en organische voedingsstoffen uit het tuincentrum

Om ervoor te zorgen dat ze een ongestoorde en donkere nacht krijgen in de bloeifase kun je ze bijvoorbeeld in een kast zetten. In ieder geval moeten ze 12 uur ongestoord in het donker staan. 6 Tot 8 weken later kun je je gedoogde wiet oogsten. Geniet van je gedoogde binnenwiet, je bent niet strafbaar, maar let op: bij ontdekking kan de politie nog wel besluiten om ze in te nemen.

(advertentie)