(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Via de wortels is de meest efficiënte weg voor planten om voedingsstoffen op te nemen maar het is niet de enige manier. Ook via de bladeren kan een plant voeding binnenkrijgen en dat gaat veel sneller dan via de wortels. Een eventueel tekort is via het blad dus snel aangevuld maar bladvoeden kan ook je opbrengst verbeteren. 

Doordat bladvoeding razendsnel wordt opgenomen kan je het inzetten om tekorten snel aan te vullen. Iets dat bij de teelt op aarde via de wortels veel langer duurt. Maar door er een gewoonte van te maken om naast de gewone voeding via de wortels ook via het blad te voeden kun je je opbrengsten aanzienlijk verbeteren. Jonge stekken profiteren ook enorm bij het gebruik van een goede bladvoeding. Zij hebben immers nog geen wortels om genoeg voeding op te kunnen nemen.

stek

Bladvoeding is een ideale aanvulling op de gewone voeding maar kan deze nooit vervangen. De meeste meststoffen bestaan namelijk uit moleculen die te groot zijn om via het blad opgenomen te worden. Wanneer je helemaal goed voedt dan is een extra bladvoeding eigenlijk niet nodig, maar tekorten kunnen gemakkelijk ontstaan door een verkeerde pH waarde of een bodem die te koud of te nat is.

Bladvoeding maakt bladeren steviger omdat het direct wordt opgenomen. Het beste tijdstip om bladvoeding op de plant te sproeien is vlak voordat de dag begint en niet aan het einde van de dag. Wanneer de planten namelijk nat de nacht ingaan maken schimmels meer kans om vat op de planten te krijgen. Spuit bladvoeding 1 tot 2 keer per week bovenop het blad en maak de bladeren nat, maar niet kletsnat. Gebruik gewone voeding niet meer op het blad in de bloeifase.

bladvoeden

Beschermende bladvoeding

cannacure2In principe kun je iedere meststof gebruiken als bladvoeding maar voeding die sporenelementen en micro nutriënten bevat is beter. Maak een oplossing die minder sterk is als gewoonlijk, om verbranding door voedingsstoffen te voorkomen wanneer je gewone voeding gebruikt. Er is ook speciale bladvoeding van CANNA op de markt die je plant niet alleen voedt, maar ook preventief werkt tegen plagen en schimmelziekten. Dit product heet Cannacure en voedt niet alleen, maar houdt ook de verspreiding tegen van plagen als spint, bladluis, wolluis, witte vlieg en de schimmel meeldauw.

Cannacure is milieuvriendelijk en bevat geen gifstoffen maar beschermt de plant tegen ongedierte door een plakkende film op het blad achter te laten die ongedierte het leven op de plant onmogelijk maakt. De dunne film is ademend waardoor de plant er zelf geen last van heeft en werkt alleen op het moment van spuiten. De laag droogt op nadat het zijn werk heeft gedaan waardoor de plant daarna weer helemaal schoon is.

Daarnaast is Cannacure dus ook een bladvoeding. Het houdt planten gezond, glanzend en dus ook schoon. Je kunt het in tegenstelling tot gewone voeding gedurende het hele leven van de plant gebruiken, dus ook in de bloeifase. Bij preventief gebruik dien je het een keer in de week te gebruiken en wanneer je iets te bestrijden hebt is de behandeling om de drie dagen nodig.

Cannacure is te koop in de betere tuincentra, op Canna.nl vind je een lijst met verkoopadressen.

 

 

(advertentie)