(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms, heel soms kan het sporadisch wel eens bij hoge uitzondering voorkomen dat je na het verorberen van een joint ietwat in kakt. Nou kan dit zowel de eerste als de beste overkomen, maar niet getreurd. Met de volgende tien even simpele als effectieve tips hou jij je THC-ervaringen voortaan tot het allerlaatste restje in de menselijke tank vol!

Relaxen oké – inkakken nee!

Het is genoegzaam bekend dat cannabis zorgt voor een relaxed gevoel, ontspanning, ontstressen, unwinden en nog meer van die slome dingen die desondanks behoorlijk prettig zijn voor de mens. Maar niet altijd zit je te wachten op een moe of slaperig gevoel na THC-consumptie. Welnu, als jij zo iemand bent (of kent) dan moet je zeker de nu volgende tips ter harte nemen.

Oh ja; mocht jij nu juist op zoek zijn naar die welverdiende rust, voldane moeheid en sluimerende slaperigheid, dan raden we je aan om verder helemaal niets te veranderen aan je routine. Voor de rest van ons, hier komen de tippies dan!

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #1 – Inhaleer therapeutische geuren

Etherische oliën zijn de laatste jaren erg populair geworden. Olieverspreiders komen steeds vaker voor in huizen en kantoren. Diffuser of geen diffuser, “het kiezen van de juiste geur voor aromatherapie kan je helpen een middagdip te overwinnen en je alert en verfrist te voelen”, weet de website van de kenners sleep.org. Verschillende geuren, waaronder pepermunt, rozemarijn, peperkorrel en citrusvruchten kunnen effectief zijn om mensen minder slaperig en alerter te maken.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #2 – Maak contact met de natuur

“Studies hebben aangetoond dat mensen zich energieker voelen als ze in de natuur zijn, zelfs als er sprake is van maar een klein beetje natuur (zoals meestal in pak ‘m beet Nederland, red.)”, stelt de site Northwestern Medicine. Als je je futloos voelt na het gebruik van wiet, probeer dan eens een wandeling in de natuur te maken. Geniet van de rust, kalmte en vooral ook ongelimiteerde zuurstof die een natuurlijke omgeving biedt.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #3 – Adem

Ademhalingstechnieken kunnen zeer nuttig zijn als het gaat om alertheid. “Diep ademhalen verhoogt het zuurstofgehalte in het lichaam. Dit vertraagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk en verbetert de bloedsomloop, wat uiteindelijk de mentale prestaties en energie ten goede komt”, aldus de experts bij Salem Health.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #4 – Gehydrateerd blijven

Hydratatie is belangrijk voor de meeste systemen van het lichaam, en daarom kan uitdroging verschillende symptomen hebben, waaronder gevolgen voor de slaap. “Mensen die lijden aan aanzienlijke uitdroging merken vaak dat ze zich extreem moe, lusteloos of vermoeid voelen”, weten de rakkers van de Sleep Foundation.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #5 – Bewegen (sportief)

Lichaamsbeweging is een van de gezondste en meest effectieve manieren om je lichaam te ontdoen van cannabismoeheid. “Aërobe lichaamsbeweging (dat is de soort waarbij je zuurstof gebruikt, red.) zorgt ervoor dat het lichaam endorfine vrijmaakt. Deze chemicaliën kunnen een niveau van activiteit in de hersenen creëren dat sommige mensen wakker houdt”, aldus mensen die ervoor hebben doorgeleerd bij Johns Hopkins Medicine.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #6 – Douchen

Een douche nemen is een geweldige manier om je uit een lethargische mist te halen. Koude douches zijn vaak zeer effectief als je je systeem een schok wilt geven om alert te worden. Maar niet iedereen is een Wim ‘Iceman’ Hof. Gelukkig kan elke douche, niet alleen koud, je helpen de reset te geven die je nodig hebt om je niet meer slaperig te voelen.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #7 – Kies de juiste wietsoort

Van sommige soorten wiet is bekend dat ze meer slaap opwekken dan andere. Veel mensen gebruiken zelfs bepaalde specifieke strains om slapeloosheid te bestrijden. Als je op zoek bent naar een actievere ervaring in plaats van een goede nachtrust, doe dan je research. Als je je cannabis bij een coffeeshop koopt, vraag dan je budtender (een chique woord voor dealer) om iets wat je niet bewusteloos maakt.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #8 – Cafeïne in het systeem

De absoluut favoriete tip hier op de redactie van CNNBS. Cafeïne is een van de meest gebruikte middelen tegen slaperigheid. Als je cafeïne gebruikt om je minder slaperig te voelen, zorg er dan voor dat je het ook weer niet overdrijft. Alle cafeïnehoudende producten geven de cafeïne weer op een iets andere manier vrij in je systeem. Je kunt beter kiezen voor cafeïne die geleidelijk vrijkomt in plaats van iets dat u in één keer een schok geeft. Nee, we noemen Red Bull niet.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #9 – Licht aan!

Als cannabis je slaperig maakt, kijk dan eens naar je omgeving. Dim- of omgevingslicht kan op veel mensen een kalmerend en slaperig effect hebben. Fel licht kan je helpen je alerter te voelen. Of dit nu betekent dat je een lamp aanzet of naar buiten gaat – wat meer helder licht kan net zijn wat je mist.

Niet-te-sloom-worden-van-wiet-tip #10 – Neem een ‘slim’ tussendoortje

Als je je in een door wiet of hasj veroorzaakte lethargie bevindt, probeer dan een slimme voedselkeuze te maken. Misschien wil je naar caloriearme hapjes grijpen, maar vergeet niet dat je voedselkeuze van invloed kan zijn op hoe moe je je voelt. Northwestern Medicine stelt voor om “te zoeken naar voedsel met een lage suikerindex, omdat dit langzamer wordt opgenomen en niet leidt tot een plotselinge daling van de energie.”

[foto’s: Visualistka/Shutterstock]
(advertentie)