- Ook in cannabisland is het Black Friday: sla je slag!
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#13)
- Naar het zuiden des lands voor een verse Sweet Tini
- ‘Weed, Greed & Billions’ – zijn grote bedrijven de nieuwe drugskartels?
- Stekken, zaailingen en een extreem plakkerige Bubba Diesel
- Schikking Justitie • Einde aan 13 jaar ellende voor Johan van Laarhoven
Geef je aarde een tweede leven met Humitine
Gebruikte aarde weggooien kan maar hoeft echt niet. Je kunt er gerust nog een tweede of zelfs derde keer wietplanten in kweken, of het gewoon buiten nog eens hergebruiken. Helemaal wanneer je het een upgrade geeft met Humitine. Dat maakt aarde namelijk weer optimaal geschikt voor de komst van een nieuwe generatie wietplanten.
Er zijn best veel voordelen aan het hergebruiken van aarde maar het scheelt je om te beginnen alvast een hoop gesjouw. Je hoeft immers geen nieuwe aarde meer naar je kweekruimte te brengen, en de gebruikte aarde kan lekker blijven waar die is. Je rug zal je dankbaar zijn, en je portemonnee waarschijnlijk ook.
Aarde uitgeput?
Tijdens de groei en bloei verbruiken wietplanten een hoop voedingsstoffen uit de aarde. De aarde raakt langzaam uitgeput, en minerale reststoffen van de voeding die je uit flessen geeft blijven achter. Ook geeft een wietplant zelf afvalstoffen af aan de aarde. Aarde kan door uitdroging na verloop van tijd ook minder goed water opnemen. Een paar nieuwe zakken aarde kopen lijkt dan ook de meest eenvoudige oplossing. Maar soms is het beter, makkelijker en goedkoper om je gebruikte aarde op te waarderen. Dat kan met Humitine.
Humitine is een bodemverbeteraar van DrFertigo. Het bestaat voor het grootste deel uit humuszuren en is rijk aan spoorelementen (micro elementen) gebonden aan het humuscomplex. Met Humitine vul je de dan ook micro meststoffen in de aarde aan. Daarnaast neutraliseert het de pH-waarde terug naar een waarde van 6,5 waardoor de zuurtegraad weer uitstekend is voor de komst van nieuwe planten.
De korrels verhelpen stressfactoren die met gebruikte aarde samenhangen, zoals droogte omdat het niet meer goed water opneemt en zoutophoping van achtergebleven voeding. Het verlaagt de oppervlaktespanning van water, zodat de aarde weer goed water opneemt. Het hoge koolstofgehalte stimuleert tevens het biologische bodemleven.
Daarnaast verhoogt Humitine de kationenomwisselingscapaciteit van de aarde, dat daardoor meer positief geladen mineralen aantrekt, en een potentieel hogere vruchtbaarheid krijgt.
Humitine
Humitine bestaat uit grijs gekleurde korrels die je aan het begin van een nieuwe kweekcyclus of aan het einde van een oude kweekcyclus, door de aarde mengt. Het medium wordt weer luchtig en is weer in staat om water en voeding op te nemen. De aarde ontdoet zich van achtergebleven zouten en verontreiniging door kunstmest, en zuigt water weer op als een spons. De pH-waarde wordt geneutraliseerd tot een waarde van 6,5 waardoor voeding weer als vanouds kan worden opgenomen. Het stimuleert daarnaast het bodemleven dat nodig is voor een nieuwe gezonde groene plant.
Voor het beste resultaat meng je 200 gram Humitine per 50 liter aarde aan het begin van iedere nieuwe cyclus. Mocht je halverwege een cyclus het gevoel hebben dat de aarde uitgeput is en vol zit met reststoffen, dan kun je de korrels ook over de bodem verstrooien. Humitine bevat 60% humuszuren en is rijk aan spoorelementen (micro elementen) gebonden aan het humuscomplex.
Humitine is verkrijgbaar in een 5-liter emmer (goed voor 1250 liter aarde!). Bestellen doe je op Sirius.nl. Een emmer kost 39,95 euro.