(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Serious Happiness planten van SmokingBarney zijn geoogst maar dat betekent natuurlijk niet dat Barney’s tentje nu leegstaat. Omdat hij ook na de Serious Happiness nog wat lekkers te roken nodig heeft, is hij twee weken geleden aan een nieuw kweekavontuur begonnen waar hij ons uiteraard met veel liefde en de nodige kweektips over zal vertellen.

Hallo beste mensen,

Met een serieuze blije joint op mijn lip en lekkere muziek van Swissgroove.ch uit mijn speakers zit ik achter mijn computer om jullie in te lichten over mijn nieuwe kweekavontuur. Deze keer ga ik namelijk de nieuwe gefeminiseerde Skunk zaden van Sensi Seeds en de F1 hybride Jack F1 van Spliff Seeds kweken. Sensi Seeds is onlangs voor het eerst met een gefeminiseerde versie van de klassieke Skunk op de markt gekomen, en ik wilde deze zaden graag eens proberen.

Babywissel

Ik ben twee weken geleden begonnen met het ontkiemen van de zaden in een vel vochtig keukenpapier in een gripzakje. Tijdens het bereiden van de zakjes waar ik de zaden in ontkiemd werd ik onverwacht weggeroepen waardoor ik de zaden helaas door elkaar heb gehaald. Stom natuurlijk, maar gelukkig  verschillen beide soorten nogal van elkaar zodat ik het verschil straks wel weer goed moet kunnen zien. De gefeminiseerde Sensi Skunk is 80% indica en de Jack F1  is 75% Sativa dus die zullen qua uiterlijk nogal verschillen. Om er zeker van te zijn heb ik een extra zaadje van de Jack F1 gezaaid en van een naamkaartje voorzien.

De gefeminiseerde Sensi Skunk is 80% indica en de Jack F1  is 75% Sativa dus die zullen qua uiterlijk nogal verschillen

Strekkende zaailingen

Ik gebruik voor de eerste week een zwakke TL die ik daarom overigens ook ga vervangen. Tijdens het groeien in de eerste week gaat de plant daardoor wat naar het licht strekken, dus heb ik om dat strekken zo veel mogelijk tegen te gaan het lichtregime op 24/0 staan (geen donkere periode dus!). Daardoor strekken ze wat minder, maar toch heb je er altijd 1 of 2 van die lange slungels tussen zitten. Daar heb ik een trucje voor. Als je plantjes teveel strekken zoals bij mij, kan je de stam ondersteunen door er een stukje van een rietje omheen te doen. Dat doe je als volgt: je knipt een stukje van een rietje af en knip dat aan één kant in de lengte open. Vervolgens vouw je het voorzichtig om het stammetje zodat het een soort spalk wordt zeg maar. Je kunt het rietje gewoon laten zitten, omdat het aan een kant open is geknipt, groeit de stam gewoon verder en duwt hij het rietje uit elkaar tot het er vanzelf vanaf valt.

11002918_645812165525115_963988927_o

Een opengeknipt rietje maakt een perfecte spalk voor een gestrekte zaailing

De Gefeminiseerde Sensi Skunk is een plant die maar 45-50 dagen bloei nodig heeft terwijl de Jack F1 van Spliff wel 60-65 dagen nodig heeft. Gelukkig heb ik een aparte droogruimte dus levert dat tijdsverschil mij geen probleem op. Voor sommige mensen die hun kweektent ook als droogruimte gebruiken zou dit een probleem kunnen opleveren. Let er dus op als je zaden gaat uitzoeken dat ze gelijk opgaan als dat nodig is.

11002391_645812012191797_966407712_oWeek #2

We zijn inmiddels aanbeland bij week nummer twee. De dames verschillen nogal in groei. Ik heb er twee van ongeveer 7,5 tot 10 centimeter hoog en drie die ongeveer 6 centimeter hoog zijn. De laatsten zijn slechts 4 tot 6 centimeter. De grootsten hebben ook al drie nodes en de anderen net twee. De plek op de stam van waaruit de zijtakjes groeien, noem je een node. Je kunt gelukkig al aan de bladeren al zien wie wie is.

Hoge pH-waarde?

Deze cyclus ga ik ook een nieuwe voedingslijn gebruiken. De voeding is van Bio-Bizz en bestaat uit vijf flessen (eigenlijk zes maar heb het starterspakket en die bestaat uit 1 fles minder). Ik heb de zaailingen na week 1, water gegeven met een pH-waarde van 7,2 en 1 millilitertje Root Juice (wortelstimulator). Dat zal ik uitleggen want de pH-waarde lijkt nogal hoog. De Bio-Bizz voeding schrijft deze hogere pH-waarde voor omdat de supplementen in de voeding de pH-waarde in combinatie met de standaard pH-waarde van de potgrond (die is 6.0) in evenwicht brengen in de bodem, zodat er een goede zuurtegraad ontstaat voor de voedingslijn.

Omdat dit een nieuwe manier van voeden is, heb ik een 4 in 1 bodemtester gekocht. Dit apparaat kan de temperatuur, de lichtintensiteit, de pH-waarde en de vochtigheid meten. Hiermee wil ik controleren of de pH- waarde van de potgrond die ik koop ook echt de waarde heeft waar ze van uitgaan bij deze voedingslijn. Wanneer dat niet het geval is kan ik het alsnog aanpassen.

Volgende week gaan ze de grote pot in en dan onder mijn 600 Watt binnenzonnetje. Ik zal dat volgende week verder toelichten. Fijne week mensen en smoke on!

Barney

 

(advertentie)