(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet die er mooi uitziet heeft bag appeal zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen. Een top met goede bag appeal heeft niet alleen meer waarde, maar smaakt en ruikt ook beter. Sterker nog, een mooi ogende wiettop is zelfs potenter. Zo laat je je wiet shinen:  

Een top maak je niet mooi met knippen alleen. Goed en langzaam drogen en lang curen is ook onderdeel van het recept voor mooie wiettoppen en zorgt ervoor dat de wiet er niet alleen veel betere uitziet, maar ook een heel stuk lekkerder ruikt en smaakt en bovendien zelfs een stuk krachtiger is.

Wanneer je aan je kweek begint, zoek je de mooiste genetica uit en besteed je veel aandacht en tijd aan de dagelijkse verzorging van je planten. Dan wil je natuurlijk ook dat je wiet er een week of 10 later goed uitziet. Je wordt er wel stoned van, maar je wil ook dat het eruitziet alsof je er knetterhigh van gaat worden. Met een goede knipbeurt en door op de juiste manier te drogen en te curen, krijgt je wiet die onweerstaanbare aantrekkingskracht waar blowers gek op zijn. En de smaak, geur en potentie die daarbij hoort!

Onweerstaanbare wiet

Uiteraard begint het hele proces van het maken van onweerstaanbare wiet met het oogsten. Dit doe je niet te vroeg, maar pas als je wiet goed rijp is. Weet je niet wanneer dat is, lees dan nog eens dit artikel over het bepalen van het perfecte oogstmoment. Bij het oogsten geef je je wiet eerst een grove knipbeurt; knip alle grote schutbladeren en gewone bladeren eraf maar laat alle blaadjes waarvan je het steeltje niet kunt zien nog even zitten. Alle blaadjes waar trichomen op zitten kun je bewaren om later hasj mee te maken.

topknippen

Bij de eerste knipbeurt haal je alleen de bladeren waarvan je de steel kunt (rode pijlen) zien weg, de bladpunten die uit de toppen steken (groene pijlen) laat je zitten (de top op de foto is puur illustratief en nog niet rijp voor de oogst).

Na de eerste grove knipbeurt ga je je wiet langzaam laten drogen. Dat betekent dus gewoon ondersteboven in een donkere ruimte ophangen. Zorg ervoor dat de lucht rond de wiet langzaam ververst wordt door een afzuiger, een kweekruimte waar alleen de afzuiger aanstaat is ideaal. Richt geen ventilator op de wiet, je wil juist dat het langzaam droogt, te snel gedroogde wiet smaakt scherp aan je keel en heeft vaak een grassige nasmaak.

Om te testen of je wiet na een week of twee droog genoeg is, kun je een paar stammen buigen. Wanneer deze bij het buigen broos genoeg zijn dat ze breken is je wiet ook droog genoeg. Let even op want dikkere toppen hebben natuurlijk wat meer tijd nodig om goed te drogen dan kleine popcornbudjes.

Wanneer je wiet droog genoeg is kun je het knipwerk afmaken. De blaadjes die nog aan je wiet zitten zijn nu droog en broos, ze breken gemakkelijk af. Werk top voor top en houd clusters van aaneengesloten toppen zoveel mogelijk bij elkaar, een grote top is nog onweerstaanbaarder! Knip of breek alle blaadjes zo dicht mogelijk bij de top af en hele kleine sprietblaadjes mogen blijven zitten.

toppen

Na het drogen maak je je knipwerk netjes af, werk topje voor topje en houd grote clusters van toppen bij elkaar.

Als alle toppen droog en wel geknipt zijn is het tijd voor het laatste deel van het droogproces: het curen. Curen is een soort rijpingsproces waarbij het laatste vocht in de toppen zich mooi gelijkmatig verdeelt. Het geeft je wiet een onweerstaanbare geur, een zachte smaak en mooie kleur en laat de harskristallen beter naar voren komen, kortom: bag appeal.

Curen doe je door je toppen simpelweg in glazen potten in het donker te bewaren. Druk de wiet niet aan maar pak liever een nieuwe pot. Doe de potten de eerste week nog niet helemaal dicht maar laat het deksel op een kier. Daarna kun je de potten dicht doen, maar maak ze iedere dag wel even open om vochtige lucht eruit te laten. Na nog een week hoef je de potten niet meer dagelijks te openen. Curen duurt minimaal 2 weken maar hoe langer je cured, hoe beter je wiet ervan wordt.

curen

Na het drogen en knippen bewaar je toppen in glazen potten om te laten rijpen, curen heet dat.

 

(advertenties)