(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoi Muna, ik heb een vraag over kweken en dat is of je autoflower soorten ook topt, of moet je deze soort haar gang laten gaan? Ik heb nu 2 planten groeien, waarvan een white widow die heb ik getopt en een royal haze autoflower. Alleen twijfel of ik deze ook zal toppen omdat dat deze al klein blijven, hopelijk heb jij hier antwoord op, alvast bedankt. Groet van Joeri. 

Hoi Joeri,

Automatisch bloeiende wietsoorten, of autoflowering of autoflower soorten, bloeien ongeacht het aantal lichturen en blijven dus inderdaad relatief klein. Je kunt ze toppen, maar eigenlijk gaan de dames daarvoor te snel in bloei. Het zal je geen winst opleveren, maar kan wel verlies opleveren.

Wanneer je een wietplant topt, heeft ze een paar dagen nodig om daarvan te herstellen. Aangezien een autoflower plant na een aantal weken (een vaste periode) klaar is, verpest je door te toppen eigenlijk een week tijd om te groeien. En in het geval van autoflowers is dat kostbare tijd, je wilt ze immers zo snel mogelijk, zo groot mogelijk laten worden. Ik zou het je dus niet aanraden Joeri!

Groetjes van Muna

 

(advertenties)