(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze wereldberoemde –  en ietwat wereldvreemde, maar dit uiteraard weer eens geheel terzijde – chef-kok presenteert in aflevering 2 een eenvoudig recept voor de vrolijkste pizza die je ooit hebt gegeten… Een heel ander soort happy meal  ja 🙂

De Cannabis-Chef #2: WIETPIZZA’S

In de eerste aflevering heb ik uit de doeken gedaan hoe je wietboter maakt. Ik hoop dat jullie meteen aan de slag zijn gegaan, want voor dit eerste ganja recept hebben we een paar eetlepels wietboter nodig. We gaan op de Italiaanse toer met een simpel maar stoned recept voor een happy pizza, zoals ik hem noem.

pizzapotHet begin: de bodem

We beginnen met de bodem. Luie stoners kunnen die natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je hebt hier te maken met een echte chef-kok, dus we bereiden alles gewoon zelf. Is veel beter! Doe de gist in een kommetje en los het samen met de suiker op in een ½ deciliter handwarm water. Roer dit mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing, de eetlepels wietboter en de rest van het water. Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond. Rol het pizzadeeg zodat een korte rol ontstaat die je vervolgens weer dubbel vouwt en verder kneedt.

Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is. Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom. Maak vervolgens van het deeg een bal en laat die afgedekt een half uur rijzen op een warme plek. Daarna maak je twee ballen, en deze rol je op een met bloem bedekt werkblad uit tot twee ronde bodems van circa 20 centimeter. Zorg dat de randen iets dikker zijn zodat de topping er niet af kan lopen.

De finish: de topping

In dat half uur dat het deeg rijst, kan je mooi de topping maken. Als je gehakt gebruikt, bak je dit eerst rul. Daarna voeg je de groenten en de rest van de gesmolten wietboter toe. Niet doorbakken! Voeg ten slotte de tomaten en oregano (of andere kruiden) toe en laat dit even sudderen totdat een saus-achtig prutje ontstaat. Verdeel dit over de twee bodems en bak de pizza’s in een voorverwarmde oven op 250 graden in 12 tot 15 minuten klaar. Bon appetit!

tumblr_mi34x4MpPJ1qzwmcto1_400Benodigdheden voor 2 pizza’s

 Bodem:

 • 250 gram bloem
 • ½ zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist)
 • ½ theelepel zout
 • theelepel suiker
 • 2-3 eetlepels gesmolten wietboter
 • 1,5 deciliter handwarm water

Topping:

 • 4 tot 5 eetlepels gesmolten wietboter
 • 2 kopjes geraspte kaas
 • 2 blikje gehakte tomaten
 • 1 à 2 theelepels verse oregano (of andere kruiden en specerijen)
 • Champignons, peperoni, paprika’s, gehakt, en wat je zoal nog meer op je pizza wil donderen
(advertenties)