(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onlangs bracht RollingStoned het artikel ‘Comeback industriële hennep’, over Hempflax dat hard aan de weg timmert met hennepproducten. Daar was geen woord van gelogen, want nu koopt het Groningse bedrijf extra landbouwgrond in Roemenië.

Hier gaat het om: hennepvezels in geweven matten

Hier gaat het om: hennepvezels in geweven matten

De vraag naar hennepvezel neemt gestaag toe. Van industriële hennep kunnen meer dan 40.000 producten gemaakt worden, en dat ook nog eens milieuvriendelijk en efficiënt vergeleken bij andere grondstoffen. Vanuit de auto-industrie neemt de vraag nu zo fors toe dat het Groningse bedrijf Hempflax –  van Sensi Seeds-eigenaar Ben Dronkers – 400 hectare landbouwgrond in Roemenië koopt, om haar hennepvelden uit te breiden.

Vraag vanuit auto-industrie

Hempflax heeft in Noord-Nederland 800 hectare waar hennep kan worden verbouwd. Daarnaast teelt het bedrijf vezelhennep in Duitsland (100 hectare in 2012) en in Oost-Europa (600 hectare in 2012). Jaarlijks voorziet het bedrijf in Oude Pekela de auto-industrie van 3000 ton hennepvezel. De hennep wordt gebruikt in deurpanelen, middenconsoles en hoedenplanken. Hempflax levert zogeheten geweven matten aan, die als basis dienen voor de auto-onderdelen.

(advertenties)