(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Goed nieuws voor alle inwoners van Amsterdam Zuidoost, in de volksmond nog altijd Bijlmer genoemd. Na liefst 16 jaar soebatten komt er dan toch eindelijk een coffeeshop in het stadsdeel. En dat is ook erg handig voor alle blowende Ajax-fans!

Je zou denken dat er in Amsterdam bepaald geen gebrek is aan coffeeshops, maar toch was Zuidoost lange tijd het enige van de 7 stadsdelen dat geen enkel legaal verkooppunt had. Mooie tijden dus voor de straat- en thuisdealers, want er wonen meer dan tachtigduizend mensen in de Bijlmer, de vele illegalen niet eens meegerekend…

Coffeeshop Roots is coming

shutterstock_96744208

De gouden tijden voor de straat- en thuisdealers in Zuidoost zouden wel eens wat van hun glans kunnen gaan verliezen als er straks twee coffeeshops gevestigd zijn… [illustratie: CarpathianPrince/Shutterstock]

Maar het ongebreidelde feestje voor deze illegale handelaren zal iets minder lucratief worden wanneer de coffeeshop naast station Bijlmer Arena, op het Hoekenrodeplein binnenkort haar deuren opent. Daarmee komt er dus ook een einde aan 16 jaar beschamende coffeeshop-droogte in de wijk, want al in 2000 kwam er groen licht voor een shop, maar door allerlei gedoe kwam het er pas in 2016 van.

Dat wil zeggen: als de exploitatievergunning wordt goedgekeurd, de ondernemers en buurtbewoners geen bezwaar maken (of beter gezegd dat bezwaar winnen) en de eigenaar door de roemruchte Bibob screening komt… dan gaan de deuren van coffeeshop Roots open!

En Amsterdam Zuidoost krijgt nóg een coffeeshop

Overigens is dat laatste punt hier zeer waarschijnlijk geen big issue, omdat de beoogde exploitant van Roots dezelfde is als die van coffeeshop ’t Keteltje op de Marnixstraat. Bij wijze van uitzondering mag hij ook in het centrum blijven zitten met zijn andere shop, omdat de gemeente simpelweg dolblij is dat er eindelijk een geschikte persoon en plek in Zuidoost is gevonden na 16 jaar. En dat er iets gedaan wordt aan de florerende straathandel in soft- en helaas ook harddrugs.

Het legale (nou ja, gedoogde) wietfeestje in de wijk kan nog uitgroeien tot een heus cannabis volksfeest, want tegelijk met de aankondiging van deze eerste shop kondigde burgemeester Van der Laan ook alvast de komst van een tweede Bijlmer coffeeshop aan!

Oh ja, ook cannabis minnende Ajax-fans hebben voortaan bij de thuiswedstrijden een adresje voor een last minute oppeppertje, want die hoeven maar effe onder het spoor door en zijn bij Roots…

[openingsbeeld: Eight Photo/Shutterstock]
(advertentie)