(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoe treurig de gemeente Amsterdam bezig is met haar ‘Coalitieproject 2012’, blijkt uit het feit dat een van de beroemdste coffeeshops in de hoofdstad  geen wiet of hasj meer mag verkopen. En The Grasshopper heeft dus oneindig vette pech!

Menige (dag)toerist heeft er kennisgemaakt met de uitstekende vaderlandse wiet. The Grasshopper valt dan ook op als je vanuit het Centraal Station de stad inloopt. Een prachtig, groot gebouw met een waanzinnig mooie inrichting, gelegen aan de Oudebrugsteeg. Waar de Wallen beginnen dus. Maar het ligt ook aan de zogenaamde ‘Rode Loper’ en dat is nou precies de ellende.

Dat is namelijk het gebied dat de gemeente ‘mooi, veilig en beter bereikbaar’ wil maken. Inderdaad het Coalitieproject 1012, opgezet door de Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en viceminister-president. In een vorig leven wethouder in Amsterdam en de kwade genius achter het plan om de Wallen schoon te vegen. Dus geen hoeren, geen coffeeshops.

Sex, drugs & rock ’n roll

Het gaat een van de mooiste coffeeshops van ons land een behoorlijke slok op de omzet schelen. Tuurlijk hebben ze nog een restaurant, sportcafé en grand café. Maar toch. Je kan zeggen wat je wil; een heleboel toeristen en dagjesmensen uit eigen land bezoeken onze hoofdstad wel degelijk om haar heilige drie-eenheid: sex, drugs & rock ’n roll.

Een poging van de eigenaren om via een kort geding verlenging van de gedoogverklaring om wiet te verkopen af te dwingen, is mislukt. De Amsterdamse rechtbank oordeelt dat de gemeente Amsterdam zorgvuldig heeft gehandeld en dus geen nieuwe toestemming hoeft te verlenen. En zo is Amsterdam alweer een cannabismonument kwijt…

 

(advertenties)