(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De pechduivel reist zelden alleen, zoveel wordt wel weer duidelijk in dit Noord-Hollandse geval van afgelopen vrijdagavond. Het begint allemaal nog vrij doorsnee in Alkmaar, met een verkeerscontrole en de welbekende ‘sterke hennepgeur’.

‘Verkeerscontrole met luchtje’

Hij twittert niet vaak, zeg eens per maand, maar als ie dan wat tweet gaat het ergens over: wijkagent Robert de Boer. Een perfecte naam voor een wijkagent in Alkmaar nietwaar? Anyhow, afgelopen zaterdag slingerde de diender die de politiescepter zwaait over de wijk Overdie het volgende intrigerende berichtje de virtuele wereld in:

Stank rijpe wiet tipt politie en nekt bestuurder

Laten we beginnen met die verkeerscontrole. Vrijdagavond rond 19:10 uur reden agenten op de Melis Stokelaan achter een bestelauto, om een verkeerscontrole uit te voeren. Maar zoals we weten zijn de neuzen van onze smerissen bijzonder scherp afgesteld, helemaal als het om verboden luchtjes gaat zoals die van lekker rijpe wiettoppen. ‘Sterke hennepgeur’ heet dat dan steevast in politiejargon.

Nou, die roken de agenten dus en de zo herkenbare wietmeur ‘leek vanuit het voertuig te komen’, lezen we op de landelijke politiewebsite die het nieuws zaterdag ook bracht (onder precies dezelfde kop als wijkagent De Boer): ‘Verkeerscontrole met een luchtje‘.

Oogst weg en later de wietkwekerij erachteraan

Vanzelfsprekend geven de agenten de bestuurder een stopteken. Minder vanzelfsprekend is dat deze ook stopt. Je zou denken dat je met ‘drie grote zakken vol met hennep’ eerder gas bijgeeft dan terugneemt. Maar goed, de 36-jarige bestuurder, die uit Loosdrecht bleek te komen, stopte op de Melis Stokelaan in Alkmaar netjes toen Oom Agent dat hem vroeg.

In de 3 zakken bleek 47 kilo wiet te zitten. Je begrijpt dat de chauffeur ervan gearresteerd is.

Maar dat is niet het hele verhaal, helaas. De politie: ‘Na verder onderzoek vond de politie een hennepkwekerij bij een woning aan de Pieter Langendijk, waarbij sprake was van diefstal van stroom. De kwekerij is ontruimd en het onderzoek wordt voortgezet.’

En aangezien de vervoerder uit Loosdrecht komt, moet dit betekenen dat er nóg iemand in Alkmaar ook heel erg niet blij zal zijn momenteel…

[openingsbeeld: Ana Kulagina/Shutterstock]
(advertenties)