(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat Albanië een hotspot voor de productie van en handel in cannabis is, weten we. De staat moest zelfs meerdere malen het leger inzetten om koppige boeren in de Balkan-bergen te stoppen. Of dat een rol heeft gespeeld voor het exporteren van Albanese wiettelers weten we niet, feit is dat er tijdens een politieactie in Antwerpen liefst elf wiethokken met Albanese roots zijn opgerold!

Cannabis hotspot Albanië

Wanneer je de zoekterm ‘Albanië’ in tikt op CNNBS, scoor je 23 hits. Bijna uitsluitend berichten over de keiharde strijd tussen staat en wietboeren – noem  het gerust een echte oorlog, inclusief helicopters en pantservoertuigen. Hele dorpen in Albanië verdienen de kost met wiet, met het roemruchte Lazarat als boegbeeld.

Maar omdat Albanië nu eenmaal heel graag lid wil worden van de EU, blijven de autoriteiten (althans het niet-corrupte deel) hun cannabisburgers stevig op de huid zitten…

LEES OOK: Gedoe in ‘Cannabis-koninkrijk’ Albanië

Albanië breidt uit in België

Enter Antwerpen. Want het lijkt er sterk op dat een deel van de productie vanuit de onherbergzame bergen in zuid-Europa is verhuisd naar de Belgische havenstad. In mei van dit jaar stuitte de politie in het centrum van de stad op een wietkwekerij.

Het parket van Antwerpen: ‘Tijdens het verdere onderzoek van de lokale recherche kwam aan het licht dat een Albanese bende zich bezighield met het runnen van cannabisplantages.’

En nou hadden ze bij onze zuiderburen al genoeg te stellen met ‘Hollanders’ die hun groene hobby komen beoefenen in het land van friet, bier en chocolade. Krijgen ze er ook nog eens fokking Albanezen bij zeg!

LEES OOK: Hollands Glorie • ‘Nederlandse wiethandel overspoelt België’

[tekst gaat verder onder de foto]

130 politieagenten • 24 huiszoekingen • 5.500 wietplanten • 15 Albanezen [beeld: Mediaparts/Shutterstock]

Massale anti-wiet operatie politie

Genoeg is genoeg moeten ze in Antwerpen hebben gedacht, te meer daar dit ook nog eens de home town is van burgemeester Bart de Wever, de bekende rechts-nationalistische N-VA politicus die ooit gezworen heeft dat hij  de war on drugs wél gaat winnen.

[wij pauzeren hier nu even om jullie de gelegenheid te geven wat besmuikt te lachen]

Dinsdag vielen daarom 130 politiemensen op 24 plekken in Antwerpen en districten ongevraagd binnen. Al die huiszoekingen leverden uiteindelijk dus 11 wietplantages op, met in totaal zo’n 5.500 wietplanten. Daarnaast werden 28.500 euro, 20 kilogram cannabis en 3 luxevoertuigen in beslag genomen. Aldus het Openbaar Ministerie in een  persbericht over de massale politieactie.

Vijftien Albanezen in de bak

Goed, dat soort cijfers kennen we van elke cannabis-actie van overheden waar dan ook. Wat het hier allemaal bijzonder en toch wel afwijkend maakt is dat al deze 11 wiethokken werden gerund door Albanezen!

Vijftien van deze niet-EU burgers zijn in de boeien geslagen en zitten nu in de gevangenis. Morgen, toepasselijk op Black Friday zullen we maar zeggen, verschijnen ze voor de raadkamer . Verder meldt het parket in Antwerpen ons nog dat het gaat om verdachten tussen de 28 en 60 jaar oud.

Kortom; we zouden hier nu wel betweterig kunnen roepen dat de Albanezen komen, maar die zijn er al lang…

[openingsbeeld: Aleksey Klints/Shutterstock]
(advertenties)