(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met 175 gepubliceerde columns op CNNBS mag je advocaat Maurice Veldman gerust een van de gevestigde namen op deze site noemen, ook al is hij de laatste jaren door een burnout minder vaak met zijn scherpe pen aanwezig. Voor Uncle Kush en zijn talkshow over cannabis maakte de Amsterdammer gelukkig wel tijd vrij. Geniet mee van de ongebreidelde kennis over de handel en wandel in Nederwietland van Mr. Veldman!

Kennis tanken over wiet in Het Ballonnetje met de meester

Advocaat Maurice Veldman ontdekte al snel dat wiet-gerelateerde rechtszaken leuker zijn dan moord en doodslag. Zijn eerste hasj haalde hij als student bij Het Ballonnetje in Amsterdam. Precies en volkomen toevallig ook de plek waar Uncle Kush hem nu heeft uitgenodigd voor deze episode van The High Cloud podcast. Inmiddels verdedigt Veldman al ruim 25 jaar bijna alle coffeeshops, grote en kleine kwekers, runners en growshops van boven de rivieren.

En dat Maurice interessante inzichten heeft, wordt snel duidelijk in deze podcast vol met wietfeiten. Want als gespecialiseerd advocaat weet hij als geen ander wat nu wel en niet mag rondom wiet in Nederland. Zo hebben Uncle Kush en hij het over het kromme gedoogbeleid en de moeite die coffeeshops hebben om een normale zaak te runnen. Denk aan de problemen die ze hebben met banken. En de illegaliteit van importproducten als Marokkaanse hasj en Cali wiet en natuurlijk het onvermijdelijke ‘zwartwassen’ van geld.

Daarnaast hebben ze het over de achterdeur, het testen van wiet, verpakkingen en het wietexperiment. Uiteraard besteden we ook uitgebreiden aandacht aan wat jij als consument nou eigenlijk wel, maar vooral níet mag. Kijken en luisten kortom met alweer de achtste aflevering van ’s lands enige wietpodcast mét beeld!

[vanwege leeftijdsbegrenzing op YouTube aub eerst op onderstaande afbeelding klikken:]

(advertentie)