- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #15)
- Het verschil tussen natuurlijke & kunstmatige voeding (bio vs. mineraal)
- 9 werkende kweekmethodes voor meer wiet
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#6)
- Wetenschapper waarschuwt ons voor synthetische ‘Spice-achtige’ HHC
- Willie oogst Mohammed, weegt Sneeze en verbouwt zijn kweekruimte
Medicinaal Cannabis Journaal – week 10
De verantwoordelijke minister Kuipers van Volksgezondheid geeft zijn visie op medicinale cannabis in Nederland • Zeven – volgens artsen – bewezen voordelen van medicinale wiet • Wiet verlicht bijna alle symptomen bij mensen die aan tinnitus (oorsuizingen) lijden • Nieuwe studies veelbelovend over het behandelen van eierstokkanker met cannabis • Studie toont aan dat je slanker blijft met… mediwiet!Het is nog altijd behelpen met medicinale cannabis in Nederland, tenminste voor wat betreft het ‘officiële traject’. Dat loopt via je arts (recept) en apotheek, die de legaal geteelde mediwiet van Bedrocan afneemt via het Bureau Medicinale Cannabis (BMC). In eigen land zijn er niet heel veel mensen die het op deze manier doen, mede door het feit dat zorgverzekeraars cannabis sinds enige jaren niet meer vergoeden. Vanuit het buitenland is er echter meer vraag naar medicinale wiet dan dat Nederland kan leveren.
Al met al reden voor minister Kuipers van Volksgezondheid om in een Kamerbrief te pleiten voor ruimere mogelijkheden. Mediwietsite plaatst zijn uitgebreide visie op medicinale cannabis van de verantwoordelijke bewindsman daarom integraal, al is het maar omdat het ons allemaal aangaat natuurlijk… Lees HIER verder
Steeds meer mensen maken gebruik van medicinale cannabis en dat is logisch. Het is het gevolg van het steeds beter verspreiden van informatie. Maar ook de mening van artsen heeft hier invloed op. In principe gaat het overigens niet om meningen, maar om feiten. Feiten die onderbouwd zijn met wetenschappelijk onderzoek dus.
In dit artikel komen alvast zeven evidente voordelen aan bod, waarvan vaststaat dat cannabis effectief is. Volgens artsen gaat dit in elk geval op voor:
- THC en CBD zijn geneeskrachtige cannabinoïden
- Verlichting van stress
- Pijnbeheersing
- Mediwiet als slaapmiddel
- Verminderen van angstgevoelens
- Werkt bij prikkelbare darm syndroom
- Cannabis als ontstekingsremmer
Lees HIER verder
Volgens het UMC in Utrecht heeft zo’n 10% van alle mensen last van oorsuizen. Bij de overgrote meerderheid is het ongemak beperkt of onder controle te krijgen, maar voor zo’n 1 tot 2% betekent oorsuizen een achteruitgang van de levenskwaliteit. Bij sommigen leidt de aandoening tot slaap- of concentratiestoornissen. Ook kun je je door het oorsuizen machteloos en neerslachtig voelen. En hierdoor nóg meer last hebben van het oorsuizen.
In Canada is nu voor het eerst een wetenschappelijke studie gedaan naar tinnitus en het behandelen ervan met cannabis. De onderzoekers ontdekten dat 80% van de respondenten actief cannabis gebruikte en die meldden dat het hielp bij tinnitusgerelateerde symptomen zoals duizeligheid, angst, lichamelijke pijn en slaapstoornissen. Lees HIER verder
Eierstokkanker is de achtste meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen wereldwijd. Het is moeilijk om een diagnose te stellen omdat de primaire symptomen, namelijk maagpijn en een opgeblazen gevoel, veelvuldig bij vrouwen voorkomen. Hierdoor wordt eierstokkanker vaak pas in een later stadium gediagnosticeerd.
In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1.400 vrouwen eierstokkanker. Op het moment van de diagnose heeft 3 van de 4 vrouwen al uitzaaiingen in de buik. Van die vrouwen is 5 jaar na de behandeling nog 38 procent in leven. Nieuw Amerikaans onderzoek oppert nu dat wiet zou kunnen helpen om eierstokkanker te bestrijden. Ook uit Israël komen bemoedigende geluiden als het gaat om het behandelen van deze vorm van kanker met medicinale cannabis. Lees HIER verder
In films worden cannabisconsumenten niet zelden weggezet als luie mensen, met een onbedwingbare behoefte om te snacken. Dat laatste effect wordt ook wel een vreetkick genoemd. Een bijwerking van wietgebruik is dat je er enorme trek van kan krijgen. Je zou dus verwachten dat het gebruik van cannabis leidt tot gewichtstoename.
Het stereotype wietgebruiker is weliswaar grappig in films, maar komt in de werkelijkheid nauwelijks voor. Bovendien tonen steeds meer wetenschappelijke studies aan dat wiet juist bijdraagt aan een gezond én slanker lichaam. Zorgverzekeraars, lezen jullie ook even mee? Lees HIER verder!
Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl
Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!