(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het hoe en waarom van wiet decarboxyleren, nodig voor het maken van wietolie en cannabis edibles • Er bestaan drie hoofdcategorieën pijn en dit is hoe cannabis daarbij verlichting kan brengen • Handige tips hoe je met diverse voedingsmiddelen het THC-effect kunt beïnvloeden • Terpenen zijn aromatische stoffen met medische kwaliteiten en dit zijn de 10 meest voorkomende in cannabis • Vijf uitstekende redenen om te kiezen voor een convectie vaporizer.

In cannabis zit THC, en daarvan word je high nietwaar? Niet helemaal. In cannabis zelf komt namelijk geen THC voor, maar een zure vorm van THC genaamd THCa of tetrahydrocannabinolzuur. De letter ‘a’ staat in dit geval voor acid, wat zuur betekent. Deze zure vorm van THC is niet psychoactief.

Dat komt omdat THCa zich niet aan onze receptoren kan hechten. Je kunt daardoor dus een rauwe, verse wiettop opeten zonder er stoned of high van te worden. Je zal er wel wat van merken, maar niet de effecten die je voelt van wiet die gedecarboxyleerd is. Om ervoor te zorgen dat de THC zijn zure vorm verliest, dien je wiet dus eerst te decarboxyleren! Lees HIER verder

Pijn vloeit voort uit de gecoördineerde activering van zenuwcellen in het lichaam en hersencellen in verschillende hersengebieden. Dit leidt tot een pijngevoel en kan bovendien de sterkte van pijnsignalen moduleren. Er bestaan verschillende soorten pijn die zijn onder te verdelen in drie categorieën:

  • Nociceptieve (acute) pijn
  • Neuropathische (zenuw) pijn
  • Chronische pijn (oorzaak kan van alles zijn)

Omdat elk type pijn een andere oorsprong heeft, hebben ze allemaal een eigen optimale behandelingsstrategie. Dit geldt voor reguliere medicatie, maar ook voor medicinale wiet. In dit artikel kijken we naar de drie pijncategorieën en welke pijnstillende rol cannabis kan spelen. Lees HIER verder

In 2014 interviewt de roemruchte shock-DJ Howard Stern de  beroemde zanger-gitarist Neil Young en geeft aan dat hij geen wiet meer kan roken omdat hij er paranoïde van wordt. Als reactie hierop geeft Neil hem een interessante tip: ‘Kauw op een paar zwarte peperkorrels om de paranoia te kalmeren’.

De aanbeveling van de muzikant weerspiegelt een idee dat al lang populair is binnen de cannabisgemeenschap. Het is een vraag die onderzoekers graag willen bestuderen. Kunnen bepaalde voedingsmiddelen een wisselwerking hebben met cannabis, hebben zij invloed op de high? Het antwoord is natuurlijk ‘ja’ en om welke THC-oppeppertjes uit het voedingssegment het gaat lees je HIER.

Terpenen zijn natuurlijke fytochemische, aromatische verbindingen of aromaten. Terpenen spelen een cruciale rol bij de geur die bloemen, bomen en planten afgeven. Planten gebruiken hun geur als verdediging tegen plantenetende dieren én om bestuivende insecten aan te trekken. Terpenen kunnen planten zelfs beschermen tegen ziektekiemen die door bacteriën en schimmels worden verspreid. Ze zijn dus letterlijk van levensbelang voor de plant.

In cannabis zijn niet minder dan 150 verschillende terpenen geïdentificeerd, maar slechts 30 komen in significante hoeveelheden voor in de plant. Elke cannabissoort bevat meerdere terpenen in verschillende samenstelling, de combinatie vormt het terpeenprofiel van die soort. Nu er meer degelijk onderzoek komt naar cannabis, wordt steeds duidelijker dat terpenen ook specifieke medicinale effecten hebben. Lees HIER verder

Zoals je wellicht weet verwarmt een vaporizer cannabis tot een temperatuur van circa 180 tot 220 graden Celsius. Op deze temperatuur zullen de etherische oliën in cannabis verdampen. In die oliën zitten ook de cannabinoïden zoals THC en CBD. En door de vrijgekomen damp te inhaleren, krijg je deze werkzame stoffen in cannabis snel, efficiënt en op een schone manier in je lichaam. Jawel, schoon. Want bij deze methode vindt geen verbranding plaats.

Conductie is een directe verhittingsmethode waarbij het verwarmingselement in de vaporizer dichtbij de kamer met plantmateriaal zit. Daarentegen is thermische convectie een verhittingsmethode die de cannabis indirect verhit. Het verwarmingselement zit dus niet dicht bij de cannabis. Over die laatste gaat dit artikel, waarin we 5 evidente voordelen aanstippen van kiezen voor een convectie verdamper. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: ShutterstockProfessional/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)