(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je bent natuurlijk nooit te oud om de strijd der rechtvaardigen te voeren. Enter Robert van Gemert,  buitenwietkweker in Utrecht, trotse vader van tientallen bloeiende dames sinds 1981. En beklaagde in een rechtszaak en dat zullen ze daar weten ook…

345 wietplanten in de moestuin

Heel toepasselijk woont onze krasse cannabisknar in de Zonstraat in Utrecht, waar hij beschikt over een moestuintje van formaat. Althans, de aanklacht waarvoor hij zich bij justitie moet verantwoorden duidt daar wel op: de teelt van 345 wietplanten, in de zomer van 2014!

Volgens Van Gemert valt er om te beginnen wel iets af te dingen op dat aantal, wat immers 69 zoveel is als het gedoogde aantal van 5 geestverruimende planten. “Het meeste wat is weggehaald, is afval van eerder gebruikte stekken en onwerkzame mannelijke planten die nodig zijn voor de kweek”, vertelt hij aan het AD.

Dag bronchitis, hallo eetlust

Neemt niet weg dat de psycholoog graag voor de rechters wil uitleggen dat er sowieso weinig hout te snijden valt uit het huidige cannabisbeleid in Nederland. Als zowel recreatief als medicinaal gebruiker weet de Utrechter ook goed waarover hij praat, want hij rookte zijn eerste jointje al op zijn tiende. En door die ‘kruidensigaret’ merkte hij direct dat zijn astmatische bronchitis werd verlicht. Weg kortademigheid. Ook wordt de eetlsut aangewakkerd, wat in het geval van Van Gemert geen overbodige luxe is, want die zit naar eigen zeggen “ver onder mijn BMI”.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 14.05.32

Robert van Gemert oefende deze week alvast zijn pleidooi in het AD…

Eigen wietmedicijn eerst

De officiële mediwiet van de apotheek is het ook niet voor het oud-raadslid van PSP, kwalitatief laat die wel wat te wensen over. Vandaar sinds 35 jaar de eigen teelt voor eigen gebruik, soms medicinaal en soms recreatief. Maar wat dondert het eigenlijk waarom deze pensionado blowt? “Ik wil mijn eigen plantjes kunnen roken”, luidt zijn simpele verklaring. “Mijn eigen wiet met precies de juiste hoeveelheid werkzame stoffen. Dat kan de apotheek mij niet nadoen.”

En bovendien wist de politie al die tijd dat ie zelf wat planten erop na hield in de moestuin en was dat eerder nooit een probleem, dus waarom nu ineens wel?!

Instant cannabisheld

Eigenlijk had de rechtszaak tegen deze Utrechtse doe-het-zelf wietkweker en instant cannabisheld maandag moeten plaatsvinden. Een mooie gelegenheid voor Van Gemert om dan maar groter te denken dan zijn eigen wietsores en een aanklacht tegen het kreupele cannabisbeleid in het algemeen te droppen. Waarom bijvoorbeeld pas de Sjaak zijn als er iemand klaagt, en eerder in 35 jaar dus nooit?

“Ik wil meer bereiken. Het is toch zonde van het geld dat ik me scheel moet betalen bij een apotheek terwijl ik zelfvoorzienend ben?” aldus de voortvarende weed crusader  uit de Zonstraat in Utrecht…

ps; De rechtszaak werd maandag uitgesteld, omdat de advocaat van Van Gemert eerst nog enkele zaken onderzocht wil zien
[openingsfoto: Facebook]
(advertenties)