(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee van de grootste pleziertjes van cannabisliefhebbers, zijn op sex na natuurlijk wiet en lekker eten. Beiden hebben alles te maken hebben met geur en smaak, en sommige smaken en geuren combineren wel heel goed. Kortom: zes heerlijke snacks en wietsoorten om te combineren. 

Wijnliefhebbers combineren bepaalde wijnen al eeuwen met specifieke gerechten. Voor kaas, vlees, vis en eigenlijk zo’n beetje iedere gastronomische versnapering is wel een passende wijnsoort. Dus waarom zouden cannabisliefhebbers niet hetzelfde doen? Wiet wakkert de eetlust sowieso al aan, dus het ligt voor de hand om wiet met eten en drinken te combineren.

#1. Strawberry Cough met aardbeien en slagroom

Strawberry Cough is een iconische wietsoort van Dutch-Passion, genaamd naar de zoete aardbeiensmaak die je proeft bij het inhaleren, en de hoest die je deze smaak nog beter laat proeven. Het is een THC-rijke wietsoort met een merkbaar angstremmend effect. Stress lost als sneeuw voor de zon op en maakt plaats voor een gelukkige, euforische high. Is er iets lekkerders dan een verdamper vol met Strawberry Cough en een schaal met verse aardbeien en slagroom?

#2. Blueberry, bosbessenmuffins en koffie

Blueberry is een wietsoort die al jaren aan de top staat, en als gevolg daarvan in heel veel andere wietsoorten is gekruist. De intens plezierige high komt met de verse smaak van sappige donkerblauwe bosbessen. Blueberry toppen hebben zelf ook vaak paarsblauwe kleuren en bovendien een aantrekkelijke laag plakkerige trichomen. De wietsoort is een perfecte match met een smakelijke bosbessenmuffin en een lekker dampend bakkie koffie. De koffie complementeert de zoete smaak van de muffin en de Blueberry, een hemelse combinatie!

#3. Durban Poison en viscurry met anijs

Viscurry wordt vaak op smaak gebracht met anijs, en deze smaak zit dankzij het terpeen Anethol ook in cannabis. Durban Poison is een wietsoort die relatief veel Anethol bevat en daardoor een heerlijke combinatie is met het populaire visgerecht. Probeer wat Durban Poison te verdampen voordat je je curry naar binnen werkt en geniet van de heerlijke combinatie van een vreetkick, anijs, vis en curry.

#4. Auto Daiquiri Lime met fruittaart

Hou je ook zo van zoet en zuur tegelijk? Op dezelfde manier kun je de tegengestelde smaken gebruiken om nog meer van wiet en eten te genieten. Geniet van het suikerzoete van een heerlijk fruitig gebakje met de fris zure citrussmaak van Auto Daiquiri Lime. Een gegarandeerd succesnummer op verjaardagen!

#5. Orange Bud en chocolade cake

Orange Bud en Chocolade is nog zo’n ijzersterke combinatie. De rijke chocoladesmaak combineert namelijk uitstekend met de cupwinnende citrussmaak van de Orange Bud. De romige chocoladesmaak is een scherp contrast met de frisse zure en fruitige smaak van deze wietsoort. De contrasterende smaken vormen het ideale huwelijk tussen terpenen. Misschien moet je na het eten alleen wel even wat tijd inplannen voor een wandeling voor de spijsvertering…

#6. Afzakken met koffie en een sterke indica

Al sinds de begindagen van de coffeeshops hebben cannabisliefhebbers genoten van een goede sterke koffie en de rijke smaken van wiet. Het is echt een mooie combinatie en een heerlijk einde van de dag, waarvoor jaarlijks veel toeristen onze hoofdstad bezoeken. Daar kan geen zonsondergang tegenop. Speciaal voor ’s avonds kunnen we je indica dominante wietsoorten aanraden, om daarna als een roos te kunnen slapen. Onze eigen Mohammed is als ‘best geteste indica‘, een ideaal afzakkertje om met een goede koffie te combineren.

[Foto’s: Dutch-Passion. Dit artikel is een ingekorte en vertaalde versie van een artikel dat eerder op het blog van Dutch Passion verscheen.]
(advertenties)