(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat moeten ze gevloekt hebben, de eigenaren van de megawietplantage die dinsdag is opgerold in Zaltbommel, Gelderland. Liefst 30.000 wietplanten zijn niet meer en dat allemaal omdat de politie weer eens die beroemd-beruchte mazzel had… Overlijdensbericht + video coming up!

Hoe vaak we al niet hebben moeten berichten dat de politie ‘toevallig’ op straat een ‘sterke wietgeur’ ruikt of ‘toevallig’ na een heel andere melding tegen een wietkwekerij aan struikelt… Heel vaak dus, en daar kunnen we nu weer een megaklapper van formaat in Toevalsland  aan toevoegen: in het Gelderse Zaltbommel is dinsdag namelijk een superkwekerij met dertigduizend planten ontmanteld door de blauwhemden!

opneing

Toevallig had de politie weer eens een toevalstreffer met wiet…

Toevalstreffer

De megakwekerij zat volgens onze geüniformeerde vrienden goed verstopt in een bedrijfspand aan het Van Voordenpark, waar ze wegens ‘braakschade’ toch al wat aan het rondneuzen waren. “We zijn het toen wat verder gaan onderzoeken. Degene die in het pand was, reageerde wat argwanend en wilde ons weg hebben. Uiteindelijk hebben we deze vondst gedaan”, verklaren de speurneuzen in dagblad De Gelderlander.

Groot, groter, grootst

Deze wietplantage met 30.000 tot 33.000 planten – op een oppervlakte van 40 bij 100 meter –  is volgens lokale media bij 1 oogst goed voor 2 miljoen euro opbrengst (wat volgens ons wel iets te laag is ingeschat, want dan zou 1 plantje slechts 66 euro opbrengen en dat is bij de huidige groothandelsprijzen per gram niet bepaald een megaopbrengst te noemen). Maar goed, dat terzijde. Is dit nu de allergrootste wietkwekerij die ooit is opgerold in Nederland? Nee hoor, het kan altijd groter. Zelfs in Gelderland, waar in 2003 al een keertje een plantage met 60.000 planten werd gekild in Nederhemert. Maar die van Zaltbommel staat wel in de Top 5 hoor, en dat is dan ook het enige wat we er ons van zullen herinneren, want de planten zijn inmiddels door de shredder gehaald…

(advertenties)