(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stel, je verhuist en je bent onbekend in je nieuwe verblijfplaats. En als je stoner bent, ken je niemand om wiet van te kopen. Een 31-jarige Britse man reed na zijn verhuizing een paar maanden 240 km heen en weer om shit te halen, maar dat bleef niet zonder gevolgen…

Terry Weise reed de afgelopen maanden van Holbrook Vale in Wiltshire, Zuid-Engeland 120 km naar Worcester en terug om cannabis te kopen. Een hele afstand, maar alles ging goed. Tot zondag 4 januari. Op die dag, rond vijf voor tien ’s avonds, werd hij op de snelweg bij Worcester aan de kant gezet door de politie wegens te hard rijden.

verkeerscontrole politie UK

Een politiecontrole na te hard rijden werd Weise uiteindelijk fataal

Warm houden

Meteen roken de agenten een sterke wietlucht die vanuit de auto kwam. Toen ze alles doorzochten, vonden ze een grote plastic zak met daarin een bos cannabis van 130 gram, verstopt in de boxershort van Weise. Tsja, je kunt het maar beter warm bij jezelf houden, toch?

Naar oma toe

Tijdens het verhoor zei Weise dat hij naar Wiltshire was verhuisd omdat zijn grootmoeder daar woont en hij er graag voor haar wilde zijn. Maar hij kende niemand daar van wie hij wiet kon kopen. Dus was heen en weer reizen naar Worcester de enige optie. Alles was voor eigen gebruik en hij had er omgerekend 629 euro voor betaald.

10 joints per dag

Christopher Aggrey, advocaat van Weise, zegt dat cannabis een normaal onderdeel is van het dagelijks leven van zijn cliënt. “Hij is er mee opgegroeid. Toen hij klein was rookten mensen om hem heen het al. Hij rookt 10 jointjes per dag, maar dat wil hij minder gaan doen omdat hij merkt dat het slecht is voor zijn motivatie. Hier heeft hij geen vrienden en sociaal leven. Hij wilde gewoon een goede jongen zijn en zijn oma helpen.”

10 joints

10 jointjes per dag is best veel…

Onderdeel van cultuur

Verder zegt de advocaat dat wiet een onderdeel is van de cultuur van Weise omdat hij rastafari is. Zijn cliënt drinkt niet, rookt geen sigaretten en gebruikt geen harddrugs. Omdat het goedkoper is om cannabis in bulk te kopen, wilde hij zo veel mogelijk inslaan. Tijdens de rechtszaak zei rechter Nigel Cadbury dat, of het nu een onderdeel is van de cultuur of niet, marihuana nog steeds illegaal is.

Genade

Maar desondanks  kwam Weise er toch vrij mild vanaf met een taakstraf van 80 uur en twee boetes van in totaal 195 euro. Dat terwijl de Britse wet rondom cannabisbezit niet bepaald mals is. Hij had voor hetzelfde geld vijf jaar of langer de gevangenis in kunnen gaan. Maar dan had hij niet voor zijn grootmoeder kunnen zorgen en zou zijn sociale leven niet veel verbeterd zijn…

(advertenties)