(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

RollingStoned Top 50 # 27   Al enige jaren draagt de provincie Noord-Brabant (samen met Limburg) de geuzennaam ‘wietschuur van Europa’. Bedoeld als negatieve benaming door politie en justitie, maar je kan het natuurlijk ook omdraaien en er trots op zijn dat er behalve varkens, kippen en asperges formidabele wiet wordt gekweekt! Een flink deel daarvan bevond zich in mei in het huis van een man uit Roosendaal en hoewel de wiet nooit opgerookt is – met dank aan de politie natuurlijk, not – haalt ie er wel mooi het jaaroverzicht mee…

Vooralsnog doen ze in Brabant hun geuzennaam ‘ wietschuur van Europa’ alle eer aan. Neem deze 44-jarige inwoner van grensstad Roosendaal, die een on-ge-loof-lij-ke 172 kilogram wiet in zijn huis had te drogen!

 

Heel erg veel wiet

Wij zijn ondertussen wel wat gewend natuurlijk als het gaat om kilo’s wiet die ons om de oren vliegen in politieberichten en zo. Dealers, coffeeshops en kwekers met soms stevige hoeveelheden cannabis die gepakt worden, het is bijna alledaags nieuws geworden. Trouwens, als je nog eens een goed idee van hoeveelheden wil krijgen, lees dan ‘Kijk! Zo ziet 100 gram wiet eruit‘ nog maar eens… en bedenk dan dat we het hier over 1.720 x zoveel wiet hebben.

Hennepdrogerij

Dat is dus nogal veel wiet, het dient gezegd en zelfs voor Brabantse begrippen. Je vraagt je ook af of het nou heel verstandig is om zo’n gigantische berg cannabis op 1 plek – in dit geval het huis van de 44-jarige Roosendaler aan de Elisadonk – te bewaren, of beter gezegd te drogen?

Niet dus, want de politie kwam donderdagochtend een einde aan maken aan deze XL hennepdrogerij!

r2

Straatwaarde ruim half miljoen

In tientallen zakken en op droogrekken zat in totaal dus 172 kilo wiet verpakt, goed voor een straatwaarde van 550.000 euro volgens wijkagent Dré van Roomen (die de dag van zijn leven had, werktechnisch gesproken).

De bewoner zit uiteraard in de cel en ook zijn vrouw mocht even tekst en uitleg komen geven op het politiebureau. Behalve de strop van het kilo’s wiet kwijt zijn zit het er ook dik in dat het stel uit hun huurhuis wordt gezet, aangezien ze in Roosendaal graag met Artikel 13b Opiumwet ( de Wet Damocles) zwaaien…

(advertenties)