(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

RollingStoned Top 50 # 33  Canada oh Canada… sinds de liberale premier Justin Trudeau het daar voor het zeggen heeft – hij won najaar 2015 de verkiezingen – gaat het er positief hard met de cannabis industrie. Om zich voor te bereiden op de vanaf voorjaar 2017 volledig legale recreatieve en medicinale wietmarkt, bouwt het beursgenoteerde wietkweekbedrijf Aurora Cannabis Inc. op dit moment een kas van meer dan 55.000 vierkante meter, ofwel ’s wereld allergrootste legale wietplantage die jaarlijks vele duizenden kilo’s (medi)wiet gaat opleveren!

Ook in Canada gaat het hard met de legale cannabis. Voorlopig hoogtepunt en een nieuw wereldrecord is de aankondiging van Aurora Cannabis Inc. om een geautomatiseerde hightech wietplantage te gaan bouwen van 3 x 200.000 square foot  – ofwel een cannabiskas van 55.741 vierkante meter! En met Nederlandse hulp ook nog.

Vriendelijke cannabisklimaat Canada

Zoals jullie wellicht weten waait er sinds de parlementsverkiezingen van afgelopen najaar een bijzonder warme wind door cannabisminnend Canada. De nieuwe premier Justin Trudeau heeft zelfs een volledige legalisering van zowel medicinale als recreatieve wiet aangekondigd voor voorjaar 2017. En dat inspireert de bestaande mediwiet companies in het land tot grote daden. Zoals de bouw van de grootste wietkwekerij die de wereld ooit gezien heeft dus!

Tien voetbalvelden vol wiet

De eer gaat naar Aurora Cannabis Inc., een beursgenoteerde medicinale cannabisproducent die middels een persbericht bekendmaakte dat het een kwekerij gaat optuigen van 600.000 square foot, ofwel ruim 55.000 m2 of om het helemaal in beeldspraak te gieten: meer dan tien keer de oppervlakte van een football field. Niet voor niets voert het bedrijf de slogan ‘The healing power of nature’…

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.03.55

Voor het gigaproject in Alberta hebben de Canadezen de hulp ingeroepen van diverse partijen. Om te beginnen de ervaren mensen van Thomas Larssen Greenhouse Engineers die het bouwproject gaan leiden. Daarnaast wordt er ook nauw samengewerkt met de Nederlandse (!) kassenbouwer KUBO. Verder leveren ondernemingen als Verkade, PDI, PB Tech, Codema en PRIVA systemen en componenten.

70.000 kilo cannabis per jaar

Alle investeringen moeten dan in de zomer van 2018 leiden tot een volledig geautomatiseerde wietplantage, de grootste ter wereld zoals gezegd. Alleen dit greenhouse, waarin in drie fases evenveel wietvelden van 200.000 square foot komen, levert dan jaarlijks al meer dan 70.000 kilo medical-grade cannabis  op. Volgende zomer wordt de eerste oogst trouwens al verwacht maar volledig operationeel is de superkwekerij pas een jaar later.

Met dank aan Nederland

Met dank aan de Hollanders dus, die nadrukkelijk worden genoemd in het persbericht van Aurora. ‘This greenhouse expansion project exemplifies the culmination of Dutch greenhouse technology and design philosophy, and is poised to deliver more combined automation, efficiency, good manufacturing practices and sustainability features under one roof than any other existing greenhouse in the world’.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 11.05.57

De (medicinale) cannabis soorten van Aurora…

Het cultivatie-ontwerp is dus state of the art, met bijvoorbeeld geavanceerd dubbel anti-reflecterend zelfreinigend glas (met sneeuwsmeltend systeem en al!), opvang van condens, diffusie-technologie voor meer lichtpenetratie en eliminatie van schaduw, luchtverwarming en een vernuftig volledig gesloten klimaatcontrole-systeem dat de kans op ziekten minimaliseert.

Technisch hoogstandje

Alle wiet die van de gigaplantage komt is traceerbaar en ieder aspect van de teeltcyclus is geautomatiseerd indien mogelijk. Denk daarbij aan transportbanden, door robots gecontroleerde groeibakken (zodat iedere plant evenveel ruimte krijgt), een hightech irrigatiesysteem dat geoptimaliseerde en specifieke voeding levert en een monitorsysteem dat alles registreert from the moment vegetative growth begins through to harvest. 

Tot slot is ook het hele proces van trimmen, curen, extracties, verpakken en labelen ontworpen voor maximale productie-efficiëntie en kwaliteitscontrole…

[openingsfoto: SEASTOCK/Shutterstock]
(advertenties)