(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sommige mensen zijn zo bang voor de gevangenis dat ze nog liever sterven dan achter de tralies verdwijnen. Arthur Mondella (57), eigenaar van Dell’s Maraschino Cherries in New York, maakte een eind aan zijn leven toen de politie in zijn bedrijf meer aantrof dan alleen kersen… 

Mondella (zie openingsfoto) was eigenaar van de grootste maraschinokersenkwekerij (maraschino is een kersenlikeur) van Amerika. Afgelopen dinsdag deden inspecteurs van de lokale overheid een inval bij zijn fabriek in Brooklyn. Er waren namelijk vermoedens bij de NYPD dat Mondella zijn bedrijf gebruikte als dekmantel voor het produceren van drugs.

Rode bijen

maranschino

Dell’s Maraschino Cherries is één van de grootste maraschinokersen-producenten ter wereld

Zijn fabriek, die hij onlangs had geprobeerd nieuw leven in te blazen, verkocht kersenlikeur aan grote restaurantketens als Red Lobster, Buffalo Wild Wings en TGI Fridays. Het bedrijf was nogal berucht geworden toen bleek dat bijen die van de maraschino geproefd hadden fel rood werden!

De overheid wilde een huiszoekingsbevel regelen nadat ze een tip kregen dat er wiet gekweekt zou worden tussen de kersen, maar toen dat niet lukte, probeerden ze het via het Department of Environmental Protection (DEP), een milieuorganisatie van de overheid.

Nepmuur

DEP-inspecteurs en medewerkers van de lokale officier van justitie snuffelden rond om te kijken of er mogelijke overtredingen waren waaronder het illegaal dumpen van afval. Mondella was in het begin nog rustig en werkte mee, totdat de inspecteurs bij een opslagruimte kwamen waar allerlei oude auto’s stonden, waaronder een Rolls Royce, een Porsche en een Harley-Davidson motorfiets.

Toen de inspecteurs in de opslagruimte een soort nepmuur ontdekten, werd Mondella zenuwachtig. Toen die nepmuur werd opengebroken kwam er naar hun eigen zeggen een enorme wietlucht naar buiten. Wat bleek: achter de ‘grot’ (zoals een agent het omschreef) lagen drie grote zakken wiet.

Arme kerel

politie inval cherries

De politie en inspecteurs gebruikten milieu-instanties als een omweg om het bedrijf binnen te vallen (Foto: Twitter)

Meteen na de ontdekking vroeg Mondella of hij even naar de wc mocht. Volgens een anonieme bron ging hij het toilet in en klonk er ineens hard ‘boem!’. Hij had zichzelf door het hoofd geschoten. Vlak voor zijn dood zou hij zijn zus hebben gevraagd of zij goed voor zijn kinderen wilde zorgen.

In het bedrijfspand werden honderdduizenden dollars in beslag genomen. “Arme kerel, vandaag de dag ga je nauwelijks nog naar de gevangenis voor wiet. Ik snap niet waarom hij het deed, tenzij er in dat gat nog wat ergers lag”, zei een politieagent ter plaatse. Volgens sommige bronnen had Mondella een wapenvergunning en hadden de inspecteurs hem moeten vragen om zijn pistool in te leveren. “Als iemand erachter komt dat hij dat pistool bij zich had en dat niemand het van hem af pakte, dan heeft die iemand een probleem.”

“Ik weet niet wat ik nu moet doen”

Mondella was volgens getuigen nogal paranoïde vóór de inval en snoof vaak cocaïne. Een buurman zei dat het in de straat altijd naar wiet rook. De ex-vrouw van Mondella, Yevgeniya, was compleet van slag door het nieuws en zei dat ze hem alleen maar kende als een casual wietroker.

“Zijn zus belde me huilend op en vertelde dat Arthur dood was”, vertelde Yevgeniya aan de New York Post. “Hij heeft altijd voor 100 procent achter me gestaan. Ik weet echt niet wat ik nu moet doen”. Ze hadden samen een 5-jarige dochter, Antoinette, maar volgens Yevgeniya hield hij zijn werk en privéleven strik gescheiden van elkaar.

R.I.P. Arthur

[De openingsfoto is van Twitter]

(advertentie)