(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bart Hissink (45) is de volgende BN’er die zijn liefde aan cannabis verklaart in de campagne ‘Cannabis Aangenaam’. Bart was o.a. tv-presentator van ’t legendarische Veronica-programma ‘De Grote Beurt’ en navigator in autorally’s. Na een crash raakte hij gehandicapt en gebruikt hij wiet als medicijn. Lees zijn bijzondere verhaal en bekijk de uitgebreide bonusvideo!

Cannabis Aangenaam: Bart Hissink

Mede door zijn opvoeding en achtergrond -Bart groeide op in Drenthe en woont in Twente- was cannabisgebruik bepaald not done in zijn jeugd. Blowen, dat deden ze in Amsterdam en zeker niet op het platteland. Sinds Bart gehandicapt is, en na tevergeefs diverse medicijnen en therapieën te hebben geprobeerd, blijkt cannabis echter een onverwacht ideaal medicijn. Hij gebruikt nu ongeveer 2 gram per dag.

“Als je brein geblesseerd is, dan ben je jezelf niet meer”, zegt Bart. “Door cannabis ga je andere delen van je hersenen aanspreken waardoor ik weer een stukje van mezelf terug heb gevonden. Als ik blow, heb ik veel minder ‘kermis in mijn hoofd’. Mijn spieren ontspannen eindelijk en de zenuwpijn wordt een stuk draaglijker. Voor mij is cannabis een absolute verademing. Sinds ik dat heb ontdekt, denk ik weer in mogelijkheden in plaats van in problemen”.

“Taboe doorbreken”

Daarom wil Bart -hij is inmiddels ambassadeur van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl – een lans breken voor legalisering van een plant die heilzaam kan zijn voor de vele duizenden lotgenoten met NAH in Nederland. De medicinale werking van cannabis is nog maar bij weinig mensen bekend omdat er zo’n taboe op rust. “Het wordt zelfs bij de eerstelijns zorg niet aangedragen, daar moeten mensen zelf achter komen”, zegt de sympathieke Twentenaar verbaasd. “Ik hoop dat taboe een beetje te kunnen doorbreken en dit medicijn voor iedereen toegankelijk te maken”.

Het beleid moet dringend op de schop. “Het gedoogbeleid maakt mij tot een crimineel, en dat ben ik niet. Ik ben gehandicapt. Hier wil ik graag een oplossing voor vinden. En die heb ik in de vorm van Cannabis, maar het mag niet van de overheid. Welk recht heeft zij om mij dit te ontnemen?”

“Mensen weten zelf heus wel wat goed voor ze is, maar cannabisgebruik wordt door de overheid aan banden gelegd. De staat bepaalt welk pilletje je moet eten, welk drankje je mag drinken, kortom wat goed voor je is. Dit wil ik zelf kunnen bepalen en ik wil dat lotgenoten dat ook kunnen doen”.

“Of je Cannabis nu gebruikt voor je gezondheid of voor je plezier: Dat kunnen we zelf wel regelen!”

Nog meer Bart Hissink op video

Op de website van Cannabis Aangenaam kun je alle video statements van BN’ers tot nu toe bekijken. Hieronder nog de uitgebreide versie van Bart’s statement:

 

(advertentie)