(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

ROLLING STONED TOP 50 #42   Je zou denken dat er in Nederland met zijn lange gedoogbeleid ten aanzien van wiet wel eerder een dramaserie gemaakt was over dat onderwerp, maar nee hoor. Tot eind september van dit jaar. Toen kickte de Breaking Bad-achtige serie Hollands Hoop (ook een wietsoort, jawel) af en dat was smullen. De serie scoorde goed en won zelfs een Gouden Kalf. Alles draait om een psychiater die per toeval een enorme wietplantage en handel erft van zijn vader. Mocht je de serie faliekant gemist hebben, zoek ‘m dan op het internet!

top50-42

We schreven er al eerder over en zaterdag is het zover: ‘Hollands Hoop’, de 8-delige misdaadserie à la Breaking Bad over een psychiater die een enorme wietplantage erft van zijn vader begint. Om er alvast lekker in te komen zijn hier alle 10 de hoofdrolspelers met een wietfoto + de trailer!

De makers van deze misdaadserie hebben in totaal vijf jaar aan de serie gewerkt, waarbij gaandeweg de Amerikaanse hitserie Breaking Bad een soort lichtend voorbeeld werd. Er zitten ook enkele verwijzingen naar die hit in, zoals de witte onderbroeken die Walter White ook draagt. En laten we wel wezen, er zijn slechtere voorbeelden te bedenken waarop je je dramaserie baseert.

‘Je oogst wat je zaait’. Dat is het motto van de nieuwe 8-delige Nederlandse dramaserie Hollands Hoop die vanaf morgen te zien is op NPO 2 (telkens om 21.05 uur op zaterdag). De serie vertelt het verhaal van forensisch psychiater Fokke Augustinus die ongewild in een carrière als drugshandelaar – wiet dus in dit geval – rolt. Een ijzersterke cast en bloedstollend spannende verhaallijn sleuren je mee in naar het Groningse platteland.

Forensisch psychiater Fokke Augustinus zit met een burn-out thuis op het moment dat hij het boerenbedrijf van zijn vader erft. Hij besluit met zijn gezin naar het Groningse platteland te verhuizen. Daar aangekomen blijkt de boerderij een front voor een criminele organisatie en start Fokke ongewild een criminele carrière. Zijn kennis van het criminele brein in combinatie met een afbrokkelend ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aan kan.

Hollands Hoop is geschreven door Franky Ribbens die eerder onder andere Penoza en Nachtrit schreef. Hij heeft de serie een tragikomische ondertoon meegegeven. Marcel Hensema speelt Fokke Augustinus en Kim van Kooten vertolk de rol van zijn echtgenote Machteld. Daarnaast zijn onder andere Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller, Cynthia Abma en Peter Van Den Begin te zien in de serie. Voor de soundtrack van de serie tekent de Nijmeegse band De Staat. Ook niet verkeerd dus 🙂

En het gaat niet om een klein kwekerijtje ook in Hollands Hoop, het is een complete wietstad die er in de polderklei uit de grond is gestampt! In dagblad Metro vertelden regisseur Dana Nechustan en scenarioschrijver Franky Ribbens dat ze tevergeefs een aanvraag bij het Openbaar Ministerie hadden ingediend om een echte wietkwekerij op te zetten voor de serie. Dat ging uiteraard niet door, dus filmden de makers voor de totaalshots maar hennepvelden en gebruikten ze voor close-ups wiet die de crewleden thuis hebben geteeld, elk 5 planten. Voorwaar een actie die onze goedkeuring ten volle verdient!

Dat belooft wat, nietwaar? Check hier alvast de trailer van deze Nederlandse versie van Breaking Bad:

 

(advertenties)