(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het verhaal van moeder Angela Brown in de staat Minnesota toont de krankzinnige schizofrenie van cannabis in de Verenigde Staten, tenminste als het om medicinaal gebruik gaat. Angela wordt namelijk vervolgd omdat ze haar zoontje CBD-olie gaf. Dat mag pas vanaf volgende zomer in haar staat, dus groot onheil hangt de vrouw boven het hoofd…

Angela Brown woont in de staat Minnesota, samen met haar nu 15-jarige zoon Trey (openingsfoto). In 2011 kreeg haar oogappel keihard een bal tegen zijn hoofd met honkbal. Het gevolg was dat hij voortaan extreme en ondraaglijke pijn heeft en ook nog eens geregeld getroffen wordt door aanvallen. Nadat moeder Angela liefst 19 verschillende farmaceutische medicijnen op haar zoon heeft uitgeprobeerd  -op doktersvoorschrift uiteraard – zonder enig resultaat, kreeg ze wat niet-psychoactieve CBD-olie (cannabidiol) vanuit Colorado om te proberen. En 1 of 2 druppels maakte al een wereld van verschil voor de toestand van Trey!

Trey met zijn moeder Angela, die wordt vervolgd omdat ze haar zoon CBD-olie gaf

Trey met zijn moeder Angela, die wordt vervolgd omdat ze haar zoon CBD-olie gaf

Kerstverhaal wordt horrorfilm

Tot dusver een mooi kerstverhaal zal je zeggen, maar het slaat om in een echte horror. Aangezien Trey merkbaar veel beter in zijn vel zat vroegen zijn leraren op school aan moeder Angela hoe het mogelijk was dat de situatie van haar zoon zo verbeterd was? Angela legde uit dat ze een marihuana-extract gebruikte waarvan je niet high/stoned wordt – cannabidiol dus – en dat dit ervoor zorgde dat haar zoon uit het diepe dal was geklauterd. En wat doet de school? Die geeft haar aan bij de politie omdat ze haar zoon wiet geeft!

Moeder Angela wordt nu beschuldigd van het in gevaar brengen van een kind en daar staan de volgende straffen op: gevangenisstraf, een levenslang strafblad en niet in het minst: het verliezen van het ouderlijk gezag doordat ze haar zoon moet afstaan aan de kinderbescherming…

Mediwiet wordt legaal in Minnesota

De grootste ironie in dit verhaal is echter dat de staat Minnesota inmiddels een medicinale cannabiswet heeft aangenomen (in mei 2014 als 22ste staat in de VS), die het gebruik van zowel THC als CBD toestaat! En Trey valt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid onder deze nieuwe mediwiet-regeling. Maar oh wreed noodlot, deze wet wordt pas effectief in de zomer van 2015. En daarom gaat het Openbaar Ministerie van de staat Minnesota gewoon door met de vervolging van moeder Angela.

Hoe absurd deze situatie is en waarom Angela’s advocaat (en cannabisactivist) Michael Hughes toch kansen ziet om deze bizarre zaak tot een goed einde te brengen, kan je beluisteren in onderstaand radiofragment op YouTube van Radio 420:

 

(advertentie)