(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Herinneren jullie je de pan-Europese burgerpetitie ‘Weed Like To Talk’ nog vorig jaar? Toen lukte het niet om 1 miljoen handtekeningen op te halen, maar dit jaar wordt er een nieuwe en verbeterde poging gedaan. Voor Nederland zoekt de organisatie nu een Facebook-administrator! 

Vorig jaar werd er al een eerste dappere poging gedaan om alle cannabis minded Europeanen te verenigen middels het burgerinitiatief ‘Weed Like To Talk’, maar de organisatie erkent dat het toen allemaal nog niet helemaal tip-top georganiseerd was. Dus gaan we dit jaar in de herkansing! Als er genoeg krabbels verzameld worden moet het Europees Parlement verplicht gaan debatteren over legalisering van cannabis, dus het is absoluut de moeite waard.

Weed Like To Talk

weed-like-to-talk-weedliketotalk“Weed Like To Talk wil cannabis op Europees niveau legaliseren. Hiervoor zullen we 1 miljoen handtekeningen binnen de EU moeten verzamelen, waarbij minstens 7 landen hun nationaal opgelegd quota moeten behalen, voor Nederland is dit 19.500 als ik me goed herinner”, schrijft organisator Patrick aan RollingStoned. “We willen het echt veel beter doen dan onze vorige campagne. Onze nieuwe campagne start pas in september maar we willen de plaatsen van nationale Facebook-administrator zo vlug mogelijk met integere mensen vullen.”

Verspreid het woord en verzamel handtekeningen

imagesBij deze dus een oproep aan de duizenden lezers van deze website om in actie te komen. Kan gewoon vanaf de luie stoel achter de tablet, dus er is nauwelijks een reden te bedenken waarom je je niet zou inzetten voor 1 verenigd cannabis-Europa… Patrick: “De persoon moet vooral een enthousiast iemand zijn die de criminalisering van cannabis beu is en de zaken mee wil veranderen. Hij of zij moet creatief zijn om onze boodschap bij zoveel mogelijk mensen te krijgen en op die manier handtekeningen verzamelen om aan het nationaal quota te geraken en liefst te overschrijden natuurlijk. Over een groot netwerk beschikken is een pluspunt maar eigenlijk geen must als je weet waar je gelijkgezinden kan vinden. Wanneer er voor Nederland veel handtekeningen worden verzameld is dit niet allen goed voor ons EBI maar ook voor NL zelf. De plaatselijke politiek zal (hopelijk) niet gevoelloos zijn voor dit gebeuren.”

Word jij de Nederlandse Facebook-administrator?

Oké, daar zit geen woord Spaans tussen. Ben jij gemotiveerd om via Facebook de (inter)nationale strijd voor legalisering van wiet te steunen en heb je wat uurtjes over in je (werk)week? Neem dan eens – op verzoek van de organisatie in het (“desnoods gebroken” aldus Patrick) Engels – contact op met Gabriel de Vinzelles. Dat kan door HIEROP te klikken, en hem via de Facebook-pagina een berichtje te sturen.

(advertenties)