(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je zou soms denken van niet, maar toch hebben wij burgers van Europa de mogelijkheid om kwesties op de agenda te zetten van de machthebbers in de Europese Commissie. Zoals, jawel, de legalisering van marihuana. Teken daarom het Europees Burgerinitiatief ‘Weed Like to Talk’. Bij 1 miljoen handtekeningen moet het parlement er over gaan stemmen!

100.000 Europeanen hebben al getekend voor legalisering

Het Europees Burgerinitiatief “Weed Like to Talk” verdedigt de legalisering van marihuana. Burgerinitiatieven zijn wetsvoorstellen die door burgers opgesteld worden en die ze nadien aan de Europese Commissie aanbieden. Om door de Europese instellingen te worden beoordeeld moet een Burgerinitiatief één miljoen handtekeningen binnen een termijn van één jaar verzamelen. De Burgerinitiatieven kan men terug vinden op ‘Clicknsign’, het Europees platform dat zich wijdt aan de Europese Burgerinitiatieven.

Hypocriete taal van politici

Het ‘Weed Like to Talk’ Burgerinitiatief heeft 100.000 handtekeningen in enkele maanden verzameld. Het doel van het project is om een rationeel debat over het gebruik en de consumptie van marihuana in Europa te creëren. Dit Burgerinitiatief veroordeelt de “hypocriete” taal die politici en instellingen in de meeste Europese lidstaten bezigen. Cannabis is een breed sociaal verschijnsel geworden,omdat ongeveer 9 miljoen Europeanen tussen 15 en 34 toegeven het maandelijks te gebruiken.

weedDe ‘Weed Like to Talk’ campagne wil de medicinale waarde van deze drug ook benadrukken. Het verbod vandaag leidt tot het dubbel straffen van zieke patiënten die de er voordelen uit zouden kunnen halen. Het tegendeel gebeurt. Verleden week werd Bertrand Rambaud, een Franse seropositieve patiënt, die wiet als pijnbestrijder gebruikt ter compensatie van zijn triple-therapie, werd tot 3 maanden gevangenis veroordeeld.

Heroriëntatie van het probleem

Het Europees wetsvoorstel stelt als doel om de verschillende nationale wetten binnen Europa te harmoniseren. Men kan vandaag ten minste drie verschillende beleidsvormen onderscheiden die variëren tussen bestraffen en legaal consumeren. Het ‘Weed Like to Talk’ Burgerinitiatief wil een oplossing bieden voor dit juridische probleem. De organisatoren, die een echt debat over marihuana willen houden, poneren dat “cannabis op zich geen probleem vormt, het is vooral het weigeren om het publiek debat te voeren en het nalaten om een Europese oplossing te zoeken dat het probleem is”.

De drie doelen van Weed Like to Talk

weedliketotalkNaast het openen van een debat over het gebruik van cannabis, heeft het Burgerinitiatief nog drie andere doelstellingen door middel van het wetsvoorstel:

1. Het waarborgen van een geünificeerde wet in Europa en de huidige discriminatie onder haar burgers te stoppen
2. Het beschermen van de consumenten en waarborgen van de volksgezondheid eisen
3. Bijdragen tot het beperken van de illegale markt en bendebewegingen

Meer informatie en de petitie tekenen

Al de burgers en internetgebruikers van de Europese lidstaten kunnende petitie op ClicknSign (www.clicknsign.eu) tekenen. Indien het burgerinitiatief één miljoen handtekeningen verzamelt tegen november 2014, wordt de Europese Unie verplicht om dit wetsvoorstel te beoordelen en kan het Europese Parlement erover stemmen.

Teken dus deze petitie en voer de druk op de EU om iets aan de zinloze War on Drugs te veranderen op. Je kan terecht op de volgende websites:

Weed Like To Talk – European Citizins Initiative

Law proposals drafted by citizens – ClicknSign

Meer informatie over deze eensgezinde Europese actie (kom daar nog maar eens om) vind je op de Facebook-pagina van Weed Like to Talk. Klik HIEROP dan.

(advertenties)