(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tja, onnozelen hebben de halve wereld… Zoiets zal een jong Italiaans koppeltje wel gedacht hebben toen ze al vakantie vierend in Nederland op het lumineuze idee kwamen om een voorraad wiet per post naar hun thuisland te sturen.

Blijkbaar is het nog niet tot de rest van de wereld doorgedrongen dat het allang afgelopen is met de vrijheid-blijheid ten aanzien van cannabis in Ollanda. Anders kunnen we het maar moeilijk verklaren dat een Italiaans stelletje – hij 27 jaar en zij 25 jaar oud, allebei uit Rome – denkt weg te kunnen komen met het versturen van een geestverruimend souvenir, open en bloot via het postkantoor.

 

Wietbestemming is eigen adres in Rome

Ze hadden er trouwens nog best wat moeite voor gedaan ook deze week. Ga maar na: ze waren met hun wiet allereerst op een veerboot gestapt om het schattige Texel te bezoeken. Op dat Waddeneiland bezochten ze in Den Burg ook het plaatselijke postkantoor en daar gaven ze dinsdag dus een pakket af met als bestemming hun eigen woonadres in Italië. Je raadt het al, de wiet zat daarin ja.

i-2

Rara, wat stinkt daar toch zo?

Jammer alleen dat de twee Italianen vergeten waren om de stank van hun Hollandse handelswaar te verhullen. De meur uit het pakker viel een medewerkster op het postkantoor op en dat niet alleen, ze herkende hem ook als afkomstig van wiet!

De postchick belde fluks de politie en die kwam er al rap achter dat de postsmokkelaars het eiland reeds verlaten hadden, wederom per boot. Ook aan boord van de veerboot zaten ze al niet meer, maar wel aan de overkant in Den Helder in een bus. En van daaruit mochten ze mee naar het politiebureau verhoor. Gelukkig is Nederland nog altijd vrij tolerant als het om dit soort kleinschalige wietgeintjes gaat, dus echt zorgen over een vervelend strafblad hoeven de twee onnozelaars zich niet te maken. Maar de wiet zijn ze kwijt, dat spreekt voor zich 🙁

 

(advertenties)